Напишете дума/думи за търсене

Местата по българското Черноморие, които си струва да посетим

Лято – когато денят става по-дълъг, температурите по-високи, а желанието за почивка – направо непреодолимо. Почти невъзможно е да си представиш топлите месеци без присъствието на пясък и солена вода. За съжаление, с течение на годините представата за родното Черноморие се е променила драстично. Когато чуят за море в България, хората мигновено правят следната асоциация – презастроени курорти, препълнени плажове и скъпи заведения. Разбира се, нещата са доста относителни, затова тук ще ви представим места, които определено си струва да се посетят.

Несебър

Няма как да не споменем един от най-древните градове не само в страната, но и в Европа. Ако ви е омръзнало от многобройните хотели, старият град на Несебър е вашето място. Старинните къщи, археологическите останки и многобройните църкви ще ви прехвърлят стотици години назад, а разходките по малките калдаръмени улички и магазините за сувенири ще направят преживяването незабравимо.

Плаж Силистар

Плаж Силистар се намира на няколко километра южно от Синеморец. Самата местност е обявена за защитена, а причината за това е богатото животинско и растително разнообразие. Заливът е невероятно красив, а водата – кристално чиста. Освен това околността предлага и други развлечения – можете да се насладите на конна езда както сред полите на Странджа планина, така и по крайбрежието. Със сигурност мястото няма да ви остави равнодушни.

Плаж Велека

Мястото, където река и море се сливат в едно. Без съмнение това е един от най-красивите български плажове. Очарованието му се крие в начина, по който река Велека се движи успоредно на морето, а после се влива в него. Красивата местност позволява не само плажуване, но и разходки сред природата.

Созопол

Разположен на няколко малки полуострова, Созопол е една от най-обичаните дестинации. Това е един от най-старите български градове заедно с Несебър. Със своята богата история, множество културни забележителности и приятна атмосфера Старият град е идеалната туристическа дестинация. Още една причина да посетите Созопол е ежегодният фестивал „Аполония“, чиято основна идея е съхраняването на културните традиции.

Залив Болата

Част от резерват Калиакра, залив Болата е едно от най-красивите ни и защитени места. Освен чист пясък и невероятна гледка заливът притежава и огромен чар, който се изразява в ограждащите го червени скали. Те, от своя страна, са издълбани от множество пещери. Изключително красивият залив ще остави траен спомен във вашето съзнание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X