Напишете дума/думи за търсене

Йосиф Сърчаджиев: С Райна сме едно и също

ЙОСИФ СЪРЧАДЖИЕВ

Йосиф Сърчаджиев е един от най-обичаните български актьори с ролите си в "Хан Аспарух", "Време разделно" и още много други на големия, на малкия екран и на театралната сцена.

От няколко години е в ролята на режисьор. Скоро го очакват премиери, а в село Кирчево той намира спокойствие и мир от хорската суета, разказа bTV.

Със съпругата му Райна, която е сценарист и драматург, са заедно още от 18-годишни. Тя избягва всякакви медийни изяви, но стои зад всичко в техния живот - от помощта по къщата и двора, през топло сготвената гозба, до създаването на новите постановки.

„Ние сме двама с Райна. Ние сме едно и също, което аз вече го разбирам сега, по-късно. Защото по-рано бързах, работех. Забравих много неща във взаимоотношенията с хората. Сега вече разбирам, че това, което стана с мен – сега след ударчето, трябваше да има вторият човек. Тоест не вторият човек, а второто аз”, споделя актьорът.

 Първоначално не е имало нищо в къщата, а уютната атмосфера са създали с времето. „Ние много случайно влязохме в това село, защото търсихме място, до което да има вода, язовир. Малка, но много китна. С много силен дух. Духът въобще не е от нас, той е от тук, не знам какво е това, което е. Странни неща са тия”, допълни Сърчаджиев.

"В Ловеч ще правим постановка на Хайтов - "Лодка в гората" и "Пътеки". Те са свързани с българския дух - и доброто, и злото", сподели Йосиф Сърчаджиев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X