Напишете дума/думи за търсене

Как да държим паяците и други насекоми далеч от дома

Буболечките и паяците не са добре дошли у дома. Но химикалите, които често използваме, за да се отървем от тях, могат да бъдат вредни за децата и домашните любимци. Освен това са вредни за околната среда.

Как лесно и просто да запазим дома си без инсекти, използвайки прости естествени продукти, които са 100% ефективни и в същото време безопасни.

„Засейте“ калинки във вашата градина

Калинките също са насекоми, но е по-добре да ги имате на ваша страна. Те ви пазят от паяци и други буболечки, хранейки се с тях. Тези ярко оцветени бръмбари също елиминират храната, която другите насекоми ядат, принуждавайки ги да намерят дом някъде другаде.

Може да използвате цветя и билки като кориандър, копър, резене, кимион, бял равнец, вратига, ангелика, здравец, за да примамите калинки в градината си.

Използвайте ментово масло, за да изплашите вредителите

Маслото от мента е силно и ефективно средство за отблъскване на насекоми. Но може да предизвика дразнене на кожата при хора и домашни любимци. За да избегнете това, се препоръчва да смесвате маслото от мента с вода, за да го разреждате. Напръскайте с тази мощна смес местата, където често се появяват паяци и се спотайват други насекоми. Напръскайте го по прозорците и вратите си, за да предотвратите влизането на буболечки. Може да направите и спрей от евкалиптово масло и вода и да процедирате по същия начин.

Направете натурален спрей против вредители

Може да направите естествен отблъскващ репелент. За целта смесете добре ябълков оцет, олио, черен пипер и течен сапун в бутилка с пулверизатор. Пръскайте с разтвора всеки ден по прозорците, первазите и вратите, така че насекомите да бъдат принудени да спазват дистанцията си. Не забравяйте да пръскате и след като вали.

Вземете си котка

Котките са сладки създания, но са и хищници. Те ще прогонят всяко насекомо, което видят. Наличието на котка вкъщи означава, че домът ви няма да припарят гризачи и насекоми.

Насейте кедър около дома си

Миризмата на кедрово дърво е нещо, което много насекоми не харесват. Така че добавянето на мулч от кедър около периметъра на къщата ви и в тревата е лесен начин да се гарантира, че паяците и другите инсекти ще останат навън. Може да смесите масло от кедър и вода и да напръскате дома си.

Поставете цитрусови кори из къщата

Свежата цитрусова миризма е нещо, което насекомите не долюбват. Може да използвате корите на всички цитрусови плодове. Поставете ги близо до врати, прозорци, рафтове и други места, от които подозирате, че насекоми могат да влязат в дома ви. Имайте предвид, че трябва да ги подменяте през 48 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X