Напишете дума/думи за търсене

Какви поличби носят животните, които ни пресичат пътя

Ако някое от тези животни случайно пресече пътя ви, това може да бъде тълкувано като мощна поличба според някои древни култури.

През древните времена всички животни и растения са били свързани с богове и богини. Совата се смятала за свещено животно на Атина, докато Посейдон бил защитник на конете , а Артемида на елените.

Подбрахме онези животинки, които се считат за най-мощните поличби от всички.

Сова

Макар че в града рядко може да се срещне този представител на животински вид, се смята, че совите са предвестници на гибел и носители на невъобразима мъдрост едновременно. Совите са били свързани с много богове и богини, но една от най-мощните асоциации е с Атина Минерва - богинята на мъдростта в Древна Гърция.

Когато се появи сова на пътя ви, трябва да бъдете особено внимателни за следващите си стъпки, тъй като тя се опитва да ви подготви за идващото.

Ако сте човек, който се занимава с окултни практики и магии, появата на сова вероятно означава, че магията ви е силна и трябва да сте много внимателни с енергиите, които призовавате.

Совите не са поличби за лош късмет. Те са пратеници на Великите новини. Считат се за кралски птици, поради което виждането им може да се счита за признаци на успех.

Паяк

Паяците също са свързани с богинята Атина- Те се смятат за свещени животни, тъй като тяхната мрежа символизира, че всички сме свързани помежду си и с природата. Появата на паяк на пътя ви обаче няма същото значение като тази на совите. В древно време паяците са били поличба за среща със стар приятел. Вероятно скоро ще срещнем този приятел, който ще ни даде съвсем нова информация за себе си. Паяците са добри поличби, носители на късмет.

Котка

Котката е олицетворение на интуицията. Когато това животно се появи от нищото, това е знак, че трябва да слушате сърцето си.

Котките се свързват с мощни и мъдри богини като Баст, Фрея и Бригита и символизират вашите скрити магически и духовни сили, в които трябва да се вслушате.

Цветовете на котките имат значение.

Бели котки: символизират плодородието и промяната в романтичните дела

Оранжеви котки: символизират различни равнини на съществуване и духовни пътувания

Черни котки: символизират промяната на късмета (за добро или лошо) и мъдростта

Врана/гарван

Тези същества имат лошата репутация като предвестници на смъртта и тъмната магия. Въпреки че понякога могат да донесат лоши новини, те са олицетворение на истината. Враната е свещената птица на Тот - великия египетски бог на мъдростта и магията. Тя е свещена и за Аполон - бог на Слънцето), Хера - царица на боговете, и Асклепий - бог на медицината.

Да видите врана, означава, че скоро ще разберете истината за нещо, което е важно за вас. Ако гарван пресече пътя ви, това е божественото потвърждение, че вече сте готови за нещо наистина важно.

Елен

Тези чудесно омайни рогати същества са свещени за богинята на Луната Артемида.

Да видите сърна, е символ, че небесата знаят през какво преминавате и че трябва да продължите да се сблъсквате с тези проблеми с благодат, чистота в сърцето и с достойнство. Елените държат главата вдигната високо дори когато са станали жертва на ловци. Бъдете като елените. Изправете се пред проблемите, без да губите вътрешната си красота. Станете красив войн на живота.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X