Напишете дума/думи за търсене

Браулифтингът – красиво повдигнати вежди без скалпел

Разговор с д-р Елеонора Валянова – естетичен дерматолог в
Хил клиник и международен тренер на конци за лифтинг

- Много жени и мъже на средна възраст, поглеждайки се в огледалото, критично отбелязват тежки, увиснали клепачи и отпуснатата вежди, които скриват погледа и видимо състаряват. Има ли неоперативно решение за този проблем?

- Естетичната медицина непрекъснато се развива и в момента разполагаме с немалко технологии, които постигат подмладяване в различна степен. Специално за областта на горния клепач и веждите напоследък процедурите с лифтинг конци са много популярни. Малко специалисти в България могат да ги изпълнят, но тези, които го правят, постигат удивителни резултати. Всяка процедура изисква съответните опит и умения, за да бъде извършена по най-добрия възможен начин. Майсторството е в това лицето да изглежда по-младо, по-свежо, с по-изразени черти без да се нарушават пропорциите и естествения вид.

- Какво представлява процедурата?

- Процедурата представлява въвеждане на конци със специална структура и дължина, които механично да повдигнат кожата. Съставът им потенцира (увеличава) производството на колаген, така че освен моментния лифтинг получаваме и подмладяване в дългосрочен план. Оттук нататък обаче идват различията. Всяко лице, всеки пациент изисква строго индивидуален подход. Изборът на вида конци, както и техниката на въвеждането им може да бъде много разнообразна. Тук вече голяма роля играе точната преценка и съвършената техника на лекаря. Само в резултат на комбинация между опит, умения, дълбоко познаване на анатомията и правилен избор на продукти може да се радваме на добра корекция. За лифтинг на горен клепач и вежди работя с Nano Excellence Method, Visage Excellence Method Soft, Light Lift Thread Method или Light Lift Needle Method. Това са техники за напреднали, познати на много малко специалисти у нас, но доказани в практиката. Резултатите са прекрасни – видимо повдигане на зоната, но без никакъв разрез, шевове, без риск от неестествено извършена корекция.

- Какво е усещането за пациента?

- Мезоконците са иновативна технология, която заслужено има своя голям успех не само у нас, но и в света като „неоперативен лифтинг”. Продуктите са биорезорбируеми, фини, въвеждат се с микротънки игли като рядко личи нещо повече от убождане. Самата област предварително се обезболява, затова по време на процедурата пациентът не усеща почти нищо. Изпитва известен дискомфорт 2-3 дни след това, но възстановяването е в пъти по-леко от след оперативна интервенция, която е другата алтернатива за браулифтинг. Добрата новина е, че поставен подкожно, конецът стимулира производството на колаген, укрепва, подобрява тонуса, стяга затова ефектът продължава 24 и повече месеца. Резултатите се усилват и подобряват с времето, което е един от най-големите плюсове на процедурата.

• През октомври в Хил клиник всеки пациент, който си направи браулифтинг с конци получава безплатна ботокс терапия.

Консултацията с естетичен дерматолог в Хил клиник за антиейдж процедури и поставяне на мезоконци е безплатна при предварително записване на час: 02/439 3131

X