Напишете дума/думи за търсене

Какви дрехи и обувки не бива да се носят в самолет

Макар напоследък летищата да не са най-предпочитаните места по света, не означава, че ходът на живота в близко бъдеще няма да промени отново тяхната пренаселеност.
Самолетите отново ще се превърнат в почти втори дом за мнозина.
Кои са тайните, които може да помогнат за подобряване на комфорта и безопасността по време на полета? Понякога дори маловажните детайли имат значение.

Събрахме за вас списък с препоръки от лекари, пътешественици и екипажи, с който да сверите часовника на дрескода по време на полет.

Тесни дрехи

Полетът е вид стрес за тялото. Кръвоносните съдове са особено уязвими. Причината за това са промените в налягането и седенето дълго време в сравнително малък стол. Това, което влошава нещата, са тесните дрехи. В резултат на носенето на нещо твърде стегнато кръвообращението става по-малко ефективно. Лекарите дори имат специален термин за това - синдром на икономична класа.

Те препоръчват на пътниците да избират по-свободни дрехи и да носят компресионни чорапи.

Също така, когато избирате дрехи за полет, нека те да бъдат от естествени материи. Синтетиката може да раздразни кожата заради сухия въздух на самолета. Освен това синтетиката не е най-добрият избор в случай на пожар.

Дънки

Друга препоръка е да се откажете от дрехи със стегната талия. Отново причината е натискът. Затова най-добре дънките да са в куфара, а не върху тялото ви.

Сутиен с точни размери

Още един страничен ефект от летенето със самолет, за който много опитни пътници знаят, е лекото подуване. Малко хора мислят за правилното бельо по време на полета. Много стегнат сутиен може да направи целия полет мъчителен – презрамките ще притискат повече гърба и раменете ви. Моделите с банели също не са най-добрата идея. Металният скенер може да засече на летището. Най-добрият избор е спортният сутиен.

Гащеризон

Широките комбинезони може да изглеждат добър избор за летището на пръв поглед, но само докато не трябва да отидете в тоалетната. Не е много забавно да се оплете в каишките си на това нестерилно място. Същото важи и за дрехи, които имат неудобни ципове и подобни неща.

Панталони с ниска талия

Хиляди хора минават през летищата всеки ден. Стотици пътници са използвали същите седалки преди вас. Само върху предпазния колан има най-малко 90 различни видове бактерии на квадратен сантиметър. Има дори шанс да се заразите с кожно заболяване или чревен вирус на борда на самолета.

Тъй като има толкова много микроби на това обществено място, най-важната препоръка е да покриете колкото се може повече от кожата си. Не носете тениски, забравете за късите панталони, поли и панталони с ниска талия, които оставят кожата на кръста непредпазена.

Нови маратонки

Не забравяйте, че има шанс краката ви да се подуят. Изберете обувки, които са ви удобни и сте носили и преди. Дори и най-удобните нови маратонки може да станат прекалено стегнати, когато сте във въздуха. Също така обувките за полета трябва да са обувки със затворени пръсти. Чехлите или отворените сандали не са добри варианти, защото може да нараните краката си. А обувките, които е трудно да се събуват и обуват, ще ви струват много време по време на проверката за сигурност. Освен това не забравяйте за чорапите - те ще ви стоплят, когато стане студено на борда.

Обувки с токчета

Тук не става въпрос за комфорт, а за безопасност. В случай на евакуация няма да може да ходите бързо на високи токчета. Освен това токчетата може да спукат пързалката, която се използва в случай на спешно кацане.

Дрехи с катарами и и други метални части

На различните летища скенерите реагират на различни количества метал. Някои от тях са толкова чувствителни, че ще отбележат наличието на ципа върху панталона ви или пиърсинга на езика ви. Забравете за дрехите и обувките с метални пластини и аксесоари.

Дрехи, забранени от съответната авиокомпания

Много компании имат свои собствени списъци с ограничения. Някои от тях не позволяват на дамите да носят клинове на борда. Ако дрехите ви са твърде разкриващи или има някакви обидни думи по тях, може да не бъдете допуснати на борда. Така че най-добре е да изучите правилата на компанията, с която летите, за да избегнете неудобна ситуация.

Парфюми

Парфюмът не е дреха, но опитайте се да избегнете изкушението да се напръскате с всички флакони в безмитния магазин преди полет. Уважавайте другите пътници и се грижете за вашето и тяхното здраве. Даден парфюм може да предизвика непредсказуема реакция у вас и у околните. Астматична криза или алергична реакция не са най-добрите неща, които може да ви се случат по време на полет.

3 в 1 – неочаквано добра комбинация

Вашият тоалет трябва да има много слоеве. Първо, може да е доста студено в самолета по време на полета. Второ, в случай че в самолета има дим, ще имате с какво да покриете лицето си. И накрая, ако багажът ви е загубен, няма да е необходимо да умирате от студ в чужда държава. Универсално решение е голям шал. Но трябва да го носите правилно. Не го връзвайте и не увивайте врата си с него. В случай на евакуация съществува риск от сериозно нараняване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X