Напишете дума/думи за търсене

Кои актриси под 50 бяха отхвърлени, понеже са "стари"

Рийз Уидърспун СНИМКИ: Ройтерс

По неписано правило хората приемат холивудските знаменитости за олицетворение на съвършенството. Дамите в Меката на киното са се превърнали в истински еталон за красота, без значение от тяхната възраст. Те не спират да поддържат външния си вид, защото са добре запознати със суровите закони на шоубизнеса и не искат да изпуснат позициите, които са завоювали с много пот на челото, пише life.dir.bg. 

Точно заради това е изненадващо, че следващите актриси са били отхвърлени и са изпуснали големи роли, защото са заклеймени за... прекалено възрастни. При това още преди да са навършили 50 години! Жените в от големия екран неведнъж са казвали, че за тях бариерите в професионален план се спускат доста по-рано, отколкото за мъжете. Съдейки по случаите по-долу, може и да се окажат напълно прави.

Рийз Уидърспун

Предвид факта, че блондинката, която превърна цвета на косата си в професия, винаги е изглеждала по-млада от реалната си възраст, много хора може да се запитат как така името ѝ е в този списък. Невъзможно е да си представим как някой би могъл да я нарече "стара", нали? Но филмовата индустрия е на съвсем различно мнение... Когато се взема решението да се направи биографичен филм за живота на певицата Стиви Никс, първоначално се спират на Рийз като най-подходяща кандидатка за главната роля, но скоро обаче нещата се променят и студиото променя решението си. По-късно, преди все още да е започнал снимачния процес, журналисти питат самата Никс дали Уидърспун все пак няма някакъв шанс да се превъплъти в образа ѝ.

"Вече ѝ казах, че е прекалено възрастна", отговаря тогава тя.

Истината е, че по онова време звездата от "Секс игри" няма и 37 г. Но в крайна сметка това не се оказва спънка в кариерата ѝ, нещо повече - днес тя е собственик на продуцентска къща "Hello Sunshine", залагаща на проекти без стереотипи, в които жените, без значение от годините им, изпълняват главни роли.

Елизабет Банкс 

Елизабет Банкс
Елизабет Банкс

Една от най-емблематичните роли на красавицата е в сагата "Игрите на глада", но преди това актрисата е можела да се превъплъти в образа на Мери Джейн в "Спайдърмен" от 2002 г., ако продуцентката не е сметнала 28-те ѝ години за пречка. Вместо нея вземат Кирстен Дънст, която тогава е на 18 г. Донякъде в решението има логика, при положение, че в комиксите героинята е тийнейджър.

"Казаха ми, че съм стара, за да изиграя персонажа. Да, много по-голяма съм от Кирстен, това го разбирам, но не и от Тоби", казва в свое интервю Банкс.

Всъщност, Тоби Магуайър - влязъл в кожата на Питър Паркър, е почти на същата възраст като Банкс. По време на снимките той също е прехвърлил тийнейджърските си години и е на 27. Очевидно обаче това не е било проблем за създателите на лентата. Така накрая тази, която целува Спайдърмен под дъжда, е Дънст, а Банкс получава поддържаща роля.

Ан Хатауей 

Ан Хатауей
Ан Хатауей

Брюнетката все още няма 40 г., но неведнъж обяви, че след като е навършила 30, единствените предложения за роли, които получава, са за героини на нейната възраст.

"Когато бях в началото на 20-те си години, щях да получа дори такива роли, които се пишеха за 50-годишни. Сега, когато съм в средата на 30-те, се чудя защо взимат само тези, които са с 10 г. по-млади от мен", казва актрисата.

За щастие тя не се сблъсква само с откази и все още участва в различни филми - от фентъзи продукции през драми до комедии.

Оливия Уайлд 

Оливия Уайлд
Оливия Уайлд

Когато е на 29, тя се явява на прослушване за ролята на Наоми във "Вълкът от Уолстрийт", но не я получава. Казват ѝ, че е прекалено изтънчена и опитна, за да влезе в образа, затова на нейно място слагат Марго Роби.

"Помислих си: Това звучи добре! Не ме взеха, но пък се оказва, че съм изискан човек. Само че после разбрах, че всъщност са ме определили за "стара", споделя звездата от сериала "Д-р Хаус".

Ироничното е, че Леонардо ди Каприо е с 10 години по-голям от Оливия, но очевидно не са го сметнали за толкова "изтънчен", щом е застанал пред обектива на камерата в като Джордан Белфорт. Днес Уайлд гледа на случката от комичната ѝ страна и я разказва през смях. Сега тя е на мнение, че действително всяко зло е за добро и благодарение на това, че не са я ангажирали с продукцията, графикът ѝ се оказал свободен за снимките на сериала "Винил".

Чарлийз Терон 

Чарлийз Терон
Чарлийз Терон

Този случай е малко по-различен от останалите, защото всъщност хубавицата не се сблъсква с отказ, напротив, тя е тази, която отхвърля предложението за участие в "Жената-чудо". Ако се чудите на каква възраст киноиндустрията поставя една жена в графа "достатъчно възрастна, за да бъде майка", ето го и отговора: на 44 г.

"Това е чудесен пример за това как Холивуд ти забива шамар в мига, в който започнеш да остаряваш", заяви тя в едно от интервютата си.

Тя обясни, че в началото е помислила, че ѝ предлагат образа на принцеса Диана, но се оказало, че вместо това я виждали по-скоро в ролята на нейната майка - Хиполита. Предложението, което не било никак приятна изненада, я накарало да разбере как филмовата индустрия е започнала да гледа на нея. Ако беше приела да участва, то тогава нейната екранна дъщеря, изиграна от Гал Гадот, щеше да бъде едва 10 години по-млада от нея. За щастие актрисата и модел все още може да избира сама образите, в които да влезе - отговарящи на нейните красота и талант, без да се въплъщава в нечии родител.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X