Напишете дума/думи за търсене

Най-нови български приказки за деца

Български приказки за деца на компактдиск, флашпамет, книжка с картинки за оцветяване и в илюстрации-картони

„Забавни детски приказки 2“

автор: Владимир Наумов, художник: Мая Бочева

За поръчка: www.myartfaces.com и тел. 0889 85 80 80

Героите от втората серия „Забавни детски приказки за слушане 2“ са предимно африкански животни, които олицетворяват различни черти от човешкия характер. В историите се засягат теми от всекидневния живот, значими както за възрастните, така и за децата – приятелство, предателство, смелост, доброта, любов, справедливост. Детето трябва да бъде подготвено за житейските уроци внимателно, чрез насочване от учителя или родителя, а не да се разчита на улицата или медиите. Ако още от ранна възраст то бъде научено да разговаря спокойно за чувствата, които изпитва в различни ситуации, и знае как да ги изразява, това ще му помогне да се справи с по-сериозните емоционални предизвикателства, които го очакват в бъдеще. Навременното емоционално израстване дава възможност за по-осъзнато възприемане на житейските реалности и пълноценно разгръщане на детския потенциал.

„Забавни детски приказки за слушане 2“ са написани и реализирани в няколко форми, които са съобразени с потребностите на всяко дете и удовлетворяват различните нужди на родители и учители.

Комплектът включва книжка (формат А4) с текст и картинки за оцветяване към всяка история. Учителят може да размножи картинките, за да даде възможност на всяко дете от групата или класа да оцветява по време на урока и слушането на историите.

Текстът е написан с шрифт, подходящ и за деца с дислексия.

Към всяка приказна история има цветна илюстрация, отпечатана върху карта/картон (формат А4), която подпомага разбирането и прави приказките още по-забавни и интересни. Картите са подходящи за преразказ, анализ и игри с героите от сюжетите.

Записът е достъпен на два вида носители – компактдиск (CD) и флашпамет (USB), което разширява възможностите за възпроизвеждане Флашпаметта съдържа картинките във видеоформат и аудиозапис към всяка илюстрация. Прочитът е направен прецизно, като е обърнато специално внимание на ясния и отчетлив глас на разказвача.

Изборът на отделните форми на приказките е индивидуален и може да бъде направен комплект от сайта www.myartfaces.com, който напълно да удовлетворява желанията на детето и възрастния.

Колоритният език и пъргавото темпо на историите гарантират, че детето ще ги изслуша докрай. Почти всеки сюжет завършва с послание и поражда множество въпроси, които си задаваме ежедневно. В приказките се редуват тъжни и радостни моменти, но винаги завършват така, че извеждат героите на пътя на доброто и светлината. Чрез преплитането на красиво и грозно е представена съвършената симбиоза на живия и пъстър живот, което придава истинска стойност на историите – те не са напудрени и захаросани, а естествени, дълбоки и по детски закачливи. Точно такива са и картинките – пъстри, детайлни, живи, вълшебни. Върху тях съзнателно не са поставени надписи, за да се провокира мисленето на децата, както и способността им сами да ги свързват със съответната приказка. Могат да им се наслаждават дълго, откривайки все повече и по-дребни елементи, потапяйки се в цветовете и симпатичните муцунки на животните, които „говорят“ с изразителните си очи.

Комплектът позволява: четене, слушане, преразказ, драматизация, ролеви игри, оцветяване, обогатяване на речника с нови думи и понятия, опознаване на различни житейски ситуации, слушане с разбиране, концентрация, разговор, споделяне. Изборът на дейност зависи от възрастта, желанието, нивото и потребностите на всяко дете, така че чрез игра да опознае постепенно себе си и околния свят.

X