Напишете дума/думи за търсене

26 идеи за обща стая за момче и момиче

Снимки trizio

Много са семействата, които не разполагат с отделни стаи за всяко дете и това изисква намирането на най-доброто решение за общото помещение, особено ако става дума за брат и сестра.
Разбира се, един от най-големите проблеми в тази ситуация е осигуряването на поне малко уединение за всеки - дали за времето за сън и почивка, или за подготовка на уроците.

При взимане на решение за оформяне на интериора най-важно е съобразяването с възрастта на децата. Това ще определи не просто размера на леглата, но и наличието на кът за игри, например, или на мястото на бюрата.

Снимки trizio
Снимки trizio
Двуетажното легло е отлично решение! Изберете дизайн, при който на децата ще им удобно, но най-вече безопасно! Това се отнася не само за спящия на горното ниво, а и за стълбите нагоре. Помислете дали те да не се изработят така, че в тях да се вгради място за съхранение.

И докато още сме на темата за двете нива, помислете за вариант, при който и двете легла да са горе, а под тях да се обособи място за бюра. Разбира се, условието е височината на тавана да позволява такова решение.
Понякога общата стая на брата и сестрата е достатъчно просторна и дава свобода за смели дизайни. Такъв е например поставянето на двуетажно легло за всяко дете. По този начин и момченцето и момиченцето ще имат не просто свое пространство за спане, а избор къде да го правят - горе или долу, както и дали едното ниво да не е място за сън, а другото за четене на книга или някакво друго занимание.

В случаите когато площта е малка, е добре да има известна преграда между леглата. Ролята може да се поеме от рафт за книги, шкаф, таблите на креватите или пък зоната за игри.
Дайте свобода на децата да оформят стените всеки в неговата част. Не се противете дори на наглед по-нестандартните идеи, защото от една страна така провокирате творчеството, но по-важното е, че наследниците ви ще се чувстват комфортно, защото всичко ще е по техен вкус.
Ако обаче вие вземете решенията за цветовете, недейте да робувате на класиката синьо за момчето и розово за момичето. Може да изберете други комбинации - например сиво с червено, кафяво с лилаво и т.н., стига визуално да разделите зоните на брата и сестрата и цветовете да не дразнят нито сетивата, нито децата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X