Напишете дума/думи за търсене

Огледалата в малкото жилище (галерия)

Пространството с площ от 30 кв. и нормална височина на таваните трябвало да се превърне в удобна квартира за млада семейна двойка с 5-годишен син. Условието било да има кухня с всички уреди, зона за детска стая и много място за съхранение на летни и зимни дрехи. Допълнителна трудност създавала остъклената лоджия, заради която естествената светлина трудно прониквала.

Дизайнерката Мария Махмудова решава да удовлетвори всички желания и да реши проблемите чрез използването на огледални повърхности, мебели по поръчка и свежи цветни акценти, в които основната роля е на зеленото.

В най-големия обем със светъл под са обособени детската стая и дневната, която с помощта на разтегателен диван се превръща в родителската спалня. Разделянето засега е чрез завеса, но занапред може да стане и чрез подвижна преграда.

В дневната-спалня тапетите с вертикален принт внасят красив цветен акцент в гамата от млечно и бяло, а ефектът им е подсилен от огледалните врати на гардероба. Към това се добавя вграденото осветление под шкафа и на таваната.

В детската стая е намерено място за всичко - легло, гардероб, бюро, рафтове. Но заради местоположението в нея няма естествена светлина. Затова се наложило Махмудова да разчита на много вградено осветление, за да реши проблема. Една вертикална огледална повърхност и лъскавите врати на белия гардероб помагат за визуалното разширяване на пространството.

Кухнята е много свежа, за което основният принос е на бялото, лилавото и зеленото. В зоната за хранене има е диван, който също се разтяга и може да служи за легло на баба и дядо.

Банята е светла и преобладаващо бяла, като монотонността е избегната с фризове в ярки цветове. Лоджията е превърната в красиво пространство с още място за съхранение, а антрето изглежда по-голямо заради огледалата и красивото осветление на тавана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X