Напишете дума/думи за търсене

Идеи за кухня в миниатюрно пространство (галерия)

Кухнята е сърцето на дома, в което семейството се събира. Често обаче тя е с малки размери, което налага отлично планиране при оформянето на интериора.

Ако разполагате с лоджия, която бихте искали да присъедините към кухнята, помислете обстойно преди да действате. Без съмнение по този начин ще добавите площ, но ако това е свързано със сложно преместване на комуникации - ток, вода, канализация, преценете дали си заслужава. Още повече, че лоджията има ограничение по отношение на натоварването, което би могла да понесе.

Най-практично е подът в кухнята да е с плочки, защото се чистят лесно и не се повлияват от влага и температурни разлики. Не е за пренебрегване и вариант със смесване на настилките, като комбинирате плочките с дърво или ламинат. По този начин визуално ще зонирате и без това ограниченото пространство.

Идеалният вариант за тавана в малката кухня е бялото. Обмислете дали няма да е добре, ако поставите плоскости от гипсокартон. Така освен, че повърхността на тавана ще е напълно гладка, ще имате възможност да вградите осветление и да разиграете различни сценарии, като при всички тях работната зона трябва да е добре осветена. Ако разположението на помещението позволява, може да обособите приятна зона за хранене или пиене на кафе на прозореца.

Снимки trizio
Снимки trizio
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X