Напишете дума/думи за търсене

Жените са в режим на оцеляване, мастурбацията се увеличава

Hадеждите как масово хората ще го ударят на секс, докато си стоят затворени вкъщи и след година някои страни могат даже да се радват на бейби бум, не се оправдават за момента. Няколко проучвания показват, че макар ежедневният стрес от забързания начин на живот, който се смяташе за основен убиец на либидото, да отсъства, сексуалното желание не се увеличава.

Американско изследване установи, че само 16% от пълнолетните жители на САЩ правят любов преди лягане по време на епидемията, докато 77 на сто са заявили, че страдат от пандемично изтощение. Масово американците се оплакват, че не спят добре, сънуват кошмарни неща, свързани със смърт и заразяване, чувстват се напрегнати. За да подобрят състоянието си, най-често спират да гледат новини и да четат информации за епидемията преди лягане. Следващите популярни средства за успокоение са книгите, хранителни добавки и медикаменти за сън. Едва след това идва сексът.

Същото е положението и във Великобритания. Проучване там установи, че почти половината от двойките, които се изолират заедно, правят по-малко секс. И не само честотата на половите актове е проблем, но и качеството им. 41% от жените на възраст от 18 до 45 г. са недоволни от сексуалния си живот, а 78 на сто смятат, че могат да получат по-добър извън къщи. При мъжете процентът е 81.

Xоливудската звезда Гуинет Полтроу даже участва в публичен интернет разговор по въпроса заедно със съпруга си продуцента Брад Фалчък. Двамата признаха, че подобно на други двойки са изпаднали в сексуално затруднение и поискаха съвет от гуруто по интимни въпроси Михаела Бом как да се справят със ситуацията. Тя е психотерапевт на семейството от дълго време. Миналата година стана ясно, че по нейна препоръка 47-годишната Гуинет и 49-годишният Фалчък не живеят непрекъснато заедно. Той прекарва при нея 4 дни от седмицата, след което отива в своята къща, където се грижи за децата си от първия брак. Заради карантината този график е разрушен и двамата са под един покрив заедно с 15-годишната дъщеря и 14-годишния син на актрисата от брака ѝ с фронтмена на “Колдплей” Крис Мартин.

“Имаме късмет, че връзката ни наистина е силна, но сме и в непосредствена близост с децата вкъщи. Мисля, че всички усещаме, че има леко напрежение в семейството”, призна Полтроу по време на чата. По-късно тя публикува в лайфстайл сайта си Goop съвети кои са най-добрите вибратори и сексуални играчки за самоизолация. Тази ѝ инициатива бе критикувана от доста хора в социалните медии, а, изглежда, е възмутила и дъщеря ѝ. Оказа се, че 15-годишното момиче е написало в бележника на майка си: “Направи повече вагинални яйца и свещи”. Двата артикула са сред най-спорните, продавани от актрисата. Тя твърди, че упражнения с яйца от нефрит и розов кварц във вагината подобряват хормоналния баланс, женската енергия и шансовете за достигане до оргазъм. И това се е практикувало още в Древен Китай. Свещите с надпис “Това мирише като вагината ми” пък съдържат аромати на цветя и кедър и въпреки цената от 75 долара светкавично бяха изкупени. Според актрисата това не е изненадващо, тъй като доста жени са израснали, изпитвайки известна доза срам от тялото си.

Предлаганите от нея продукти често са критикувани от лекари и даже бе глобена в САЩ за подвеждане на свои клиенти, но Полтроу явто е от хората, за които лоша реклама няма и затова с лекота разкрива какво се случва в нейното семейство и легло по време на карантина.

Близо час тя и Фалчък разговаряха с Михаела Бом в интернет за трудностите да се поддържа сексуален живот, когато трябва да вършиш всичко вкъщи. Няма възможност за уединение, за романтична подготовка. Михаела Бом успокои двойката, че чува подобни оплаквания често. “Повечето жени, с които съм говорила, не изпитват голямо сексуално желание. Когато е под стрес, женското тяло превключва на режим за оцеляване”, обясни експертката по интимни въпроси. По думите ѝ повечето дами искат хубава храна, комфорт и бонбони. Не се нуждаят толкова много от сексуално удоволствие, тъй като то отваря пътя за всякакви други емоции. Бом обаче смята, че след няколко седмици скуката ще ги обхване и нуждата от секс ще се върне. Тя съветва хората да влязат в досег със своите възприятия и да не забравят да се грижат за себе си, за своята красота, което въобще не е фриволно в такова трудно време. Да полагат допълнителни усилия да се обличат така, че да се чувстват добре. Могат да се наслаждават на чаша чай или храна със своята половинка в определена за двамата зона в къщата. Важното е да не забравят да си доставят удоволствия. Дори не е задължително да го правят заедно, ако прекалено присърце са приели съветите на някои сексолози, че най-безопасният секс по време на карантина е мастурбацията.

Повишаване на продажбите на секс играчки бе отчетено в Колумбия, Дания и Великобритания, като британският сайт OnBuy даже регистрира над 23 000 търсения как да си направиш сам такива. Американският професор по гинекология Лорен Страйкър не е изненадана от такава промяна в сексуалните нагласи. Тя казва, че социалното дистанциране предразполага към мастурбация, но тъй като всички магазини са затворени и къщите са пълни с деца, хората се притесняват да си поръчват сексиграчки по пощата. А и откакто се помним, винаги са се използвали и някакви подръчни средства за самозадоволяване. По думите на Страйкър най-употребяваните предмети са краставици, електрически четки за зъби и свещи. “Ако искате да използвате нещо такова, а не вибратор, първо проверете да няма остри ръбове. Хубаво е да сложите презерватив върху него не защото трябва да е стерилно, всички знаем, че мъжките пениси не са толкова чисти, но ако нещо се счупи, няма да ви се налага да ровите, за да вадите парчета. Оставането на такива във вагината не трябва да се допуска, тъй като дори малка част от плод може да предизвика киселинна реакция”, обяснява американската професорка пред “Ню Йорк пост”. Електрическа четка за зъби пък е добре да се покрие с тениска или друго памучно парче, за да не раздразните клитора. “Всички гинеколози пазим снимки на неща, които хора не са могли да извадят от телата си, докато са опитвали да си доставят удоволствие, но сега не е време да се ходи в болница”, подчертава Страйкър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X