Напишете дума/думи за търсене

Пътят към мечтаната кариера с Глория Русенова

Глория Русенова е един от успешно завършилите курсисти на SoftUni Creative, която определено има какво да сподели с нас по отношение на кариерния път, който извървява през годините. Вижте вдъхновяващото интервю, което проведохме с нея.

- Здравей, Глория! Разкажи ни малко повече за себе си :)

- Здравейте! Щастливо споделям, че вече близо 3 години се занимавам с UX/UI Design. Завърших европеистика, но в последствие реших да сменя посоката на своето развитие, като завърших цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация на SoftUni Creative.

- Как започна историята ти със СофтУни?

- Бях в период, в който имах нужда да намеря онова начинание, което ще удовлетвори нуждата ми да създавам нещо, което би носило смисъл за някого. Освен това търсех и възможност да изразявам себе си чрез нещата, които правя. Нещото, което от малка и досега ми носи удоволствие, е рисуването и в последствие от това се разрасна и интересът ми към 3D, UX/UI и още сфери на дизайна. След известно търсене на подходящи курсове в пост в социалните мрежи видях на едно място събрани повечето от дизайн посоките, в които виждах реално развитие за в бъдеще. За SoftUni вече имах положителни отзиви от съквартирантката ми, която завърши програма по маркетинг там, така че това улесни избора ми.

- Какво се промени за теб, след като започна програмата, помогна ли по някакъв начин по отношение на професионалното ти развитие?

- Малко след старта на програмата започнах и стаж, по време на който имах възможност да се занимавам с UI и Service дизайн. Курсовете бяха едни от основните фактори, които ми помогнаха в намирането на работа, но освен това и в изграждането на една по-добра представа за свързаността между различните дизайн сфери. Беше страхотна възможност да уча и работя едновременно нещата, които много ми харесват.

- Защо избра сферата на дизайна за своето развитие?

- Лятото след трети курс, когато бях толкова погълната в разсъждения за това с какво искам да се занимавам, реших да резюмирам сама за себе си какво досега ме е карало да се чувствам щастлива. Получи се следната картинка - до 7 клас бях суперщастлива, когато основният фокус беше изобразително изкуство, а когато бях в университета, една от любимите ми лекции беше тази за история на европейското изкуство. Когато участвах в различни проекти, винаги ми харесваха моментите, в които трябваше да измислим нещо, което да подобри сегашното и да допринася за някого. След това ми проблесна и спомен от 4 клас, когато спечелих малко пари от картина, половината бяха предназначени за благотворителсност, а с другите си купих нови пастели. С две думи - исках да използвам креативността си, за да правя нещата по-добри, а дизайнът беше най-подходящият инструмент.

- Какъв е твоят към бъдещите дизайнери?

- На мен лично в известна степен ми липсваше едно основно нещо и това беше търпението. Всички обичаме нещата да се случват супербързо, но ако разполагах с повечко търпение, вероятно щях да мога да навляза в още повече процеси и да получа отговори на въпроси, които дълго време съм отлагала да задам. Другото важно нещо е възможността за приоритизиране - ако се научите на това, ще може да успявате да свършвате задачите с навреме, без да се налага да жертвате други важни за вас неща и това да провокира по-ниска продуктивност и демотивация.

За още вдъхновяващи истории от СофтУни - следете рубриката в блога им. А ако искате да се превърнете в част от тези вдъхновяващи истории - включете се в някой от предстоящите курсове на SoftUni Creative само с един клик!

X