Напишете дума/думи за търсене

Как реших проблема с пигментацията по лицето си

В края на лятото много от нас се сблъскват с един досаден проблем, а именно хиперпигментацията. Нека си припомним какво казва теорията, а след това ще споделим с вас и един изпитан начин за справяне с проблема.

Хиперпигментацията е термин, който описва кожата, която изглежда по-тъмна. Тя може да се появи под формата на малки петна, но също така да обхване по-големи области и дори да засегне цялото тяло.

Има няколко вида хиперпигментация, а най-често срещаните са мелазма, слънчеви петна и пост-възпалителна хиперпигментация.

Мелазма

Смята се, че мелазмата се причинява от хормонални промени и може да се развие по време на бременност. Области на хиперпигментация могат да се появят във всяка част от тялото, но най-често се появяват на корема и лицето.

Слънчеви петна
Наричани още старчески петна, слънчевите петна са често срещан проблем. Те са свързани с прекаленото излагане на слънце. Обикновено се появяват по ръцете и лицето.

Поствъзпалителна хиперпигментация
Тя е резултат от нараняване или възпаление на кожата. Честа причина за нея е акнето.

През последните години в края на всяко лято върху лицето ми се появяват такива слънчеви петна, въпреки че всеки ден поставям слънцезащита – независимо дали съм в затворено помещение по цял ден или на почивка. Но, както знаем, кожата се променя с годините, и не може да очакваме след 40 тя да ни щади.

Тази пигментация не изглежда добре и изисква постоянното прикриване с фон дьо тен. Опитах да я премахна с няколко бабини илачи. Ефектът беше нулев. Разбрах, че е време за специализирана козметика при хиперпигментация.

Потърсих мненията и опита на други жени със сходен проблем и се зачетох по чужди форуми. Така стигнах до една линия продукти, за които бяха преобладаващите положителни отзиви: продуктите на Eucerin Anti-Pigment.

Стартирах с дневния крем, който, разбира се, е със SPF 30 фактор. Първото впечатление беше за лекотата на текстурата. Кремът попива бързо в кожата, като я оставя достатъчно влажна и в същото време не омазнява, което улеснява нанасянето на грим отгоре.

Още преди да забележа първите признаци на избледняване на петната, си купих и нощния крем Anti-Pigment. Важно е да отбележим, че серията е създадена за всички типове кожа, което е огромно предимство, защото се оказва, че много от нас не познават вида на кожата си или живеят с грешна представа за това в коя графа попадат. Когато избирате продукти от серията Eucerin Anti-Pigment, няма как да сбъркате.

Първите видими резултати дойдоха на втората седмица, а на четвъртата вече бяха забележими и за хората около мен.

Кожата на лицето ми се изсветли, блесна и придоби здрав и по-свеж вид. Вече не се налага да нося фон дьо тен всеки ден, нито да мисля за нанасяне на отделен продукт със слънцезащита. Равномерният тен и изчистените от петна участъци са напълно реален резултат при мен и дори да не се появят повече, имам намерение превантивно да продължа да ползвам серията.

Желая ви успех с този проблем и не забравяйте да се грижите за красотата си не само отвън, но и отвътре – търсете добрите мисли и слънчевите хора около себе си. За останалото ще се погрижи добрата козметика.

X