Напишете дума/думи за търсене

Динамичните дами предпочитат динамични филъри

Д-р Лидия Ванеска споделя повече информация за динамичните филъри (RHA), с които работи от години. Тя е естетичен лекар с огромен опит и много постижения в контурната пластика. Освен ежедневната си практика в дерма център "Хил клиник" в столицата, д-р Ванеска води и много тренинги, по време на които обучава други дерматолози в техниките на поставяне на филъри.

- Д-р Ванеска, какво представляват динамичните филъри?

- Това са дермални филъри, изградени от така наречената динамична хиалуронова киселина. Те се използват за възвръщане на обеми на лицето и лека промяна на пропорциите, ако съществува асиметрия или дисбаланс. Уникалното при тях е високата еластичност на гела. Практически TEOSYAL RHA се превръща в част от структурата на дермата като придава по-естествен вид на кожата. Заради физичните си характеристики, когато се инжектира в лицето, особено в мобилните зони, тази динамична хиалуронова киселина се разтяга при мимика. Когато дамата е експресивна: често се смее, мръщи, учудва и емоционалните й състояния се изписват на лицето, мускулите свиват кожата и създават по-бързо по-дълбоки бръчки. В практиката си съм се убедила, че филърите с динамична хиалуронова киселина достигат непостигнати досега стойности на разтегливост и са в синхрон с лица, за които е характерна повече мимика. Те притежават и забележителна здравина благодарение на дългите вериги натуралната хиалуронова киселина, които се самоорганизират в 3D мобилна мрежа. За естетичните корекции е много важно в дадени зони филърът да е възможно най-еластичен, докато в други зони търсим по-твърд ефект. Когато имаш опит и знаеш какво искаш да постигнеш с процедурата, подбираш подходящите продукти и по този начин запазваш лицето естествено динамично, а неприятните следи от времето са заличени.

- Това е и мощна тенденция в естетиката напоследък - не се търсят статични и прекалени обеми, нали?

- Да, стремежът е към натурален външен вид и елегантни корекции. Предпочитат се бързите и леки процедури, без downtime, които не изискват рехабилитационен период или да си останете вкъщи заради отоци и синини. Филърите са чудесен пример точно за такъв метод - експресен и като извършване, и като резултат. Поставен с игла или канюла, динамичният филър Teosyal RHA стои естествено, движи се заедно с тъканите и по нежен начин коригира хлътвания, загубен обем, заличава бръчките. Подходящ е за кожи от различен тип и възраст. Комбинира се перфектно с ботокс, с мезо и лифтинг конци, с различни възстановяващи инжекционни процедури. Самата терапия продължава едва няколко минути и не създава почти никакъв дискомфорт. Веднага след нея може да се върнете към ежедневието си без абсолютно никакво време за въстановяване или специални постпроцедурни грижи. Препоръчително е след инжектирането да позволите на кожата ви да си почине и да не нанасяте грим най-малко 1 час. В зависимост от организма и начина ви на живот трайността на филърите може да се променя, но обичайно ефектът им се запазва над половин година.

- Известна сте с творческия, индивидуален подход към всяко лице. Защо се налагат различни корекции?

- Костната структура, анатомичните форми, овалите, дълбочината на бръчките, видът на кожата, история на предишни инжекционни процедури - всичко е различно при отделния човек и унифицирани корекции не може да бъдат прилагани. За да постигна оптимален ефект, много внимателно преценявам как старее едно лице и как може да се противодейства на това. Задължително се съобразявам с общото излъчване, чертите трябва да са хармонични, да няма свръхобеми и неравновесие. Всяка спринцовка трябва да отиде там, където й е мястото, но без да се прекалява и без да се нарушават естетичните правила. Винаги запазвам индивидуалността на лицето чрез персонален подход и творческо използване на разнообразните техники, които владея. Не без значение са и качествените продукти. В "Хил клиник" не правим компромис с безопасността и премиум качеството на филърите, работим само с най-високотехнологичните, елитни и доказани пълнители.

През целия октомври 2020 в "Хил клиник" тече специална кампания, включваща безплатна процедура с REDENSITY I към всеки два динамични филъра от гамата на TEOSYAL. Консултациите с естетичен дерматолог в клиниката са безплатни. Повече информация може да получите на: 02 439 3131.

X