Напишете дума/думи за търсене

Триенето с лед прави кожата фантастична

Лицето ни е нашето съкровище, съгласете се. Дори да не сте с най-безупречната генетично кожа, искате да изглеждате блестящо и да я поддържате здрава и блестяща. Триенето с лед е лесен начин да постигнете това, без да напускате дома си или да харчите цяло състояние.

В резултат на тази процедура кожата изглежда по-свежа. Затварят се порите, но е добре, ако са предварително почистени.
Намалява се отокът и зачервяването, особено ако имате акне,
премахват се тъмните кръгове под очите, особено ако не сте спали достатъчно, но спешно трябва да изглеждате отпочинали.

Едно от най-важните предимства на леда за лицето е, че подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене и бръчките. Може да масажирате лицето си за около минута всеки ден, преди да нанесете хидратиращия крем.

Използването на лед е един от най-добрите начини за справяне с проблемите с акнето. Измийте лицето си, увийте кубче лед в чиста, мека кърпа или кърпа и леко натиснете пъпката за 3-5 минути. Резултатите ще ви изненадат.

Това е естествен тоник за вашата кожа, който работи много добре преди да нанесете грим. Той стяга порите за гладък и безупречен тон.

Преди лягане напълнете найлонова торбичка с лед и масажирайте внимателно лицето и шията си за около 3 минути. След няколко дни ще имате забележими резултати, кожата ви ще бъде свежа и гладка.

Лечебните процедури също предотвратяват появата на бръчки и ви помагат да спите по-добре.

Как правилно да нанасяте лед на лицето си?

Може просто да увиете няколко кубчета лед в тънка кърпа или кърпичка и да нанесете върху лицето.

Може да замразите съставки като сок от алое вера, сок от краставица във формата за лед.

Не прилагайте лед върху кожата си повече от веднъж на ден.

Ако имате чувствителна кожа, не прилагайте кубчета лед директно върху лицето си. Най-добре е с кърпа или студен компрес.
Не оставяйте пакет с лед или кубче върху определена област от лицето си за повече от минута.

Внимавайте, когато прилагате кубчета лед върху очите си, не търкайте твърде силно зоната под тях, тъй като е чувствителна.

За най-добри резултати винаги масажирайте и разтривайте лицето си с малки кръгови движения.

Ако усещате усещане за парене или дискомфорт при поставяне на леда, прекратете процедурата и се консултирайте с лекар, ако е необходимо.

Кога не бива да поставяте лед върху лицето

Тази процедура не се препоръчва при розацея и дразнене, тъй като съдовете вече са толкова тънки, че прекомерното им стесняване ще доведе до редица нови проблеми.

Наличието на твърде много акне - не бива да избършете цялата проблемна зона с едно парче лед, тъй като това може да разпространи инфекцията, трябва да увиете леда в марля или превръзка.

Не излизайте навън веднага след процедурата, особено през студения сезон, тъй като това е повишен стрес върху кожата.

Ако все пак възнамерявате да използвате лед, за да подобрите състоянието на кожата си, тогава трябва да го направите правилно. По-добре е да се случва сутрин, а не вечер, и не повече от четири пъти седмично, стриктно по масажните линии. След процедурата не забравяйте да нанесете подхранващ крем върху кожата.

На кои здравословни състояния помага кубче лед

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X