Напишете дума/думи за търсене

Натурални средства за лечение на кървящи венци

Около 600 милиона души изпитват някакъв вид проблем с венците през живота си. Но добрата новина е, че повечето от тях могат да бъдат излекувани в домашни условия. Имайте предвид, че кървящите венци са първият признак на заболявания на венците като гингивит и по-тежкия пародонтит.

Тази статия ще ви помогне за лечението на кървящите венци и ще ви посъветва как може да го предотвратите напълно.

1.Марля

Точно както при всяко кървене, придържането на влажно парче марля върху зоната на кървене ще го спре. Но ако кървенето на венците е редовен проблем, трябва да посетите зъболекар.

2. Студен компрес за намаляване на подуването и топъл компрес за облекчаване на болката

Дръжте хладен компрес или дори кубче лед върху подутите кървящи венци, за да спрете незабавно кървенето. Дръжте леда, докато кървенето спре, но ако това не се случи до 10 минути, потърсете незабавно лекар.

Може да използвате топъл компрес по-късно, за да облекчите болката. Но го използвайте само след като възпалението е отминало.

3. Гаргара със солена вода

Добавете 1 ч.л морска сол към чаша хладка вода. Разбъркайте, за да разтворите солта. Правете гаргара около 30 сек и изплюйте. Повторете това 4-5 пъти веднъж сутрин и веднъж преди лягане. Солената вода намалява подуването на венците и помага за спиране на кървенето. Освен това създава временна високо алкална среда в устата, като по този начин затруднява оцеляването на бактериите.

4. Вода за уста без алкохол

Използването на вода за уста е чудесен начин за премахване на възпалението на венците, което причинява кървене на венците и елиминира бактериите от устата.

5. Пакетчета чай

Сложете пакетче чай във вряща вода. След 2 минути го извадете и оставете да изстине. Сложете торбичката с чай върху засегнатата област на венците. Оставете да преседи 5 мин. Чаят съдържа танинова киселина, която може да помогне за облекчаване на инфекциите на венците.

Може да правите и отвара от лайка, с която да правите гаргара. Това растение има антивъзпалителни свойства и помага за релаксацията на мускулите. Освен това успокоява стомаха и язвите в него.

6. Хрупкави зеленчуци

Яденето на хрупкави зеленчуци като целина и моркови между храненията помага, като премахва остатъците от храната от зъбите и по този начин предотвратява заболяванията на венците. Яденето им също помага да се генерира слюнка, която допълнително почиства устата. Тъй като съдържат ниски количества захар и въглехидрати, те не допринасят за гниенето на зъбите.

7. Зеленолистни зеленчуци

Дефицитът на витамин К може да проточи съсирването на кръвта. Зеленолистните зеленчуци като спанак, къдраво зеле и маруля са отличен източник на този витамин.

8. Мед

Изплакнете устата си с хладка вода и използвайте мед, за да масажирате венците си в продължение на 10 мин всяка сутрин. Медът има естествени антибактериални и антисептични свойства заради прополиса. Но не забравяйте да прилагате мед само на венците, а не върху зъбите, особено ако имате кариеси, тъй като това може да причини болка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X