Напишете дума/думи за търсене

Без диети и спорт - как лесно да отслабнем "между другото"?

Всеизвестно е, че за да сме здрави и да отслабваме, трябва да променим диетата си и да увеличим физическата си активност. Без това е просто нереалистично да се получи ефективен резултат. Но има няколко прости насоки, които ще ни помогнат да се отървем от няколко излишни килограма „между другото“.

Дори най-добрата балансирана диета или ефективното обучение не е в състояние да направи човека красив и грациозен, да оформи чудесни мускули, ако води грешен начин на живот. За да може отражението в огледалото да стане наистина възхитително, ще трябва да въведете нови, здравословни навици.

1. Заменете продуктите

Опитайте се да замените обичайните си храни с подобни, но по-нискокалорични храни. Правете това постепенно, а не насилствено, защото може да навреди. Например колбасите могат да бъдат заменени с постно месо, белият хляб с пълнозърнести храни, сладките напитки с домашно приготвени компоти и т.н. Постепенно ще свикнете да ядете по-здравословни храни и ще може да изхвърлите излишните килограми, без да забележите.

2. Чаша вода

Опитайте да започнете всяко хранене с чаша обикновена, негазирана вода. Водата е от съществено значение за нормалното функциониране на цялото тяло и поддържането на правилния водно-солеви баланс. Хората често бъркат сигналите за глад и жажда, а освен това водата заема част от стомаха, така че ще получите сигнал за ситост много по-рано от обичайното.

3. Не се разсейвайте по време на хранене

По-добре е да се храните бавно, в спокойна обстановка, без да се разсейвате от гледане на телевизия или от сърфиране в социалните мрежи. Опитайте се да се съсредоточите изцяло върху храната и да дъвчете старателно всяка хапка. Сигналът, че стомахът е пълен, често достига до мозъка със закъснение и ако се разсейвате, може да го пропуснете напълно и да почувствате, че сте сити, когато стомахът е пълен. Така че не бързайте.

4. Малко шоколад

Трудно е да преминаваш през живота без грам сладкиши. Но може да замените тортите и сладкишите с няколко парченца черен шоколад. Ще бъде вкусно, сладко, здравословно и ще ви освободи от силния глад за въглехидратни храни.

5. Елиминирайте сладките напитки

Захарните газирани напитки и соковете от магазина са с много високо съдържание на захар. Хората често се подлагат на много строги диети, но теглото остава не мърда поради пристрастяването към подсладени течности.

6. Размери на порциите

Оптималният размер за порция е толкова, колкото се побира в дланта на ръката ви.

7. Избягвайте нездравословни закуски

Опитайте се да не закусвате с бисквитки, закупени от магазина, пикантни чипсове и други вредни вещества. Почти е невъзможно да се заситите с тях, а само си съсипвате стомаха. Най-добре е винаги да носите със себе си здравословни храни, които може да използвате като лека закуска. С тях може бързо да заситите глада си и да не навредите на фигурата си.

8. Спете достатъчно

Опитайте се да изградите режим, така че да спите достатъчно. Постоянната липса на сън провокира различни нарушения в организма, включително повишен апетит. Тялото се опитва да компенсира липсата на енергия с допълнителни калории и вие започвате да изпитвате повишен глад за сладкиши и мазни храни, които се отлагат върху тялото.

9. Ранна вечеря

Последното хранене трябва да бъде не повече от ? от общото хранене за деня и не трябва да е твърде късно. При нарушаване на тези прости правила възникват различни нарушения на съня, храносмилането и наднорменото тегло.

Сутрешни навици, от които пълнеем

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X