Напишете дума/думи за търсене

Избягвайте тези плодове, ако искате да отслабнете

Да, като цяло плодовете се считат за здравословни, но някои от тях не попадат в списъка с храни, които ви помагат да отслабнете ефективно, защото са прекалено сладки или съдържат сериозен брой калории.

1. Авокадо

Всеки висококалоричен плод трябва да се консумира по-малко от другите. Един от тези висококалорични плодове е авокадото. 100 грама от него съдържат около 160 калории. Въпреки че авокадото е добър източник на здравословни мазнини, то не е ваш приятел, ако искате да промените резултата на кантара. Особено ако го консумирате над разумните количества. Това не означава, че трябва напълно да го елиминирате от диетата си, просто го хапвайте умерено.

2. Грозде

Въпреки че е великолепно за здравето ни като цяло, гроздето е много сладко и не се препоръчва, ако сте на строга диета за отслабване. 100 грама грозде може да съдържат 67 калории и 16 грама захар, което означава, че редовният прием на тези малки изкушения може да доведе до наддаване на тегло.

3. Сухи плодове

Сухите плодове като сини сливи, стафиди и др. имат повече калории, тъй като са лишени от водно съдържание. В сравнение с гроздето, което само по себе си е сладко и калорично, стафидите съдържат още повече захар и калории. Чаша стафиди ще ви "дари" с 500 калории, а една чаша сини сливи - с над 450 калории, което е много, ако се грижите за теглото си. Най-добре е да ядете сухи плодове в ограничени количества.

4. Банан

Да, добре сте прочели! Бананът е супер здравословен, но не трябва да прекалявате с него. Бананите са заредени с калории и в тях има прекомерни количества естествени захари. Един банан има около 150 калории, което е около 37,5 грама въглехидрати. Така че, ако сте човек, който консумира 2-3 банана всеки ден, има вероятност това да доведе до наддаване на тегло. Най-добре е да хапвате само по един банан на ден. Тъй като е с ниско съдържание на гликемичен индекс, бананът всъщност може да е здравословна закуска, когато се ползва умерено.

5. Манго

Тропическите плодове като ананас и манго може да имат скрити калории, които да попречат на плановете ви за отслабване. Най-добре е да избягвате тези прекалено сладки плодове.

Вижте причините, които водят до рязко напълняване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X