Напишете дума/думи за търсене

8 съвета, които помагат да отслабнем без диета

Има много малко хора, които честно може да кажат, че никога не са правили диета. Само един от 6 души успява да отслабне и да задържи резултатите. Добрата новина е, че има няколко прости правила, които може да следвате, за да подобрите статистиката и да си получите така желаната от вас перфектна физическа форма.

1. Добавете здравословни мазнини към вашата диета

Когато се опитвате да намалите броя на калориите, изглежда разумно да спрете да ядете ядки, семена, сирене и масло. Въпреки това на организма му отнема повече време, за да преработи мазнините, отколкото протеините и въглехидратите, така че усещането за глад няма да ви безпокои.

Също така мононенаситените мазнини помагат на организма да смила ликопена, лутеина и бета-каротина.

2. Не надценявайте загубата на калории при физическата активност

Хората с наднормено тегло често надценяват броя на изгорените калории, докато тренират. В резултат на това си позволяват да ядат повече храна, мислейки, че са изразходвали много енергия.

Да, трябва да ядете след тренировка, но не надхвърляйте границата на дневния калориен прием.

3. Мийте добре плодовете и зеленчуците

Плодовете и зеленчуците всъщност може да бъдат причина за увеличаване на теглото, ако не ги измиете добре. Причината е, че останалите пестициди е възможно да забавят метаболизма. Тези химикали трябва да предпазват храните от паразити, но в крайна сметка оказват негативно влияние върху човешкото здраве.

Пестицидите нарушават функцията на щитовидната жлеза, което води до хормонален дисбаланс. Те също увреждат митохондриите - частите от клетките, които превръщат храната, която консумираме, в енергия.

4. Вдишвайте миризмата на зехтин

Добавянето на зехтин към храната може да ви накара да се чувствате по-сити за по-кратко време. Дори миризмата на зехтин удължава времето, в което нивото на кръвната захар е стабилно, така че няма да се чувствате гладни.

5. Яжте с удоволствие

Апетитът ни се регулира от хормон, наречен грелин. Неговото ниво се повишава, когато сте стресирани, и намалява, когато се наслаждавате на ястието. С други думи, ако изпитвате удоволствие, докато ядете, скоро няма да се чувствате гладни. И ако някоя храна не ви се нрави, ще се озовете пред хладилника по-рано.

6. Изберете правилната паста

Гликемичният индекс представлява повишение на нивото на кръвната захар 2 часа след хранене. Колкото по-нисък е индексът, толкова по-бавно захарта влиза в кръвта. Така че тялото произвежда по-малки дози инсулин за обработка на захарта.

Ако обаче много захар влезе бързо в кръвта, тялото ще трябва да произведе голямо количество инсулин, което ще изпрати сигнал към мозъка, че е време да се яде отново. Така че храни с нисък гликемичен индекс са по-добри за тези, които се опитват да отслабнат.

Различните видове тестени изделия имат различен гликемичен индекс. Според диетолозите най-добрият вариант са спагетите, а най-лошият - макароните.

7. Приемайте калций, ако не консумирате млечни продукти

Много хора имат непоносимост към лактозата, така че те просто изключват млечните продукти от диетата си напълно. Но сиренето, млякото и изварата са велики източници на калций, който помага за ускоряване на метаболизма на мазнините.

Така че, ако не консумирате млечни продукти, приемайте калций на таблетки, както и витамин D.

8. Яжте черен шоколад

Шоколадът не само има положително влияние върху здравето, но и може да помогне за отслабването и задържането на теглото. Хората на диета с ниско съдържание на въглехидрати, които ядат малки количества черен шоколад, не връщат загубеното тегло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X