Напишете дума/думи за търсене

13 лесни варианта за отслабване за две седмици

Стресът в работата, лошият сън и нездравословната храна не допринасят за перфектната форма на тялото и само влошават нещата. Но загуба на тегло невинаги е свързано със строги диети и изтощителни тренировки. Има много трикове, които ще ви помогнат да загубите наднормено тегло само за 2 седмици.

Събуждайте се по-рано
Не позволявайте на няколко допълнителни часове, прекарани в леглото, да ви спре да не сте годни. Достатъчното количество сън подобрява метаболизма, но ако прекалявате твърде много с него, може да навредите на тялото си. Учените са открили, че хората, които спят 8-9 часа и се събудят след 10:45 ч., консумират 250 калории повече от ранобудните. И освен това те обикновено пожелават повече солени, сладки и с високо съдържание на мазнини храни.

Четкайте зъбите по-често
Четката за зъби не само почиства зъбите, но и ви помага да се борите срещу наднорменото тегло, ако я използвате през деня. Повече от 14 000 души са участвали в изследвания, които показват, че има връзка между миенето на зъбите и загубата на тегло. Пастата за зъби премахва остатъците от храна и спира комуникацията с рецепторите - мозъкът получава сигнал, че "обядът е свършил".

Смейте се повече
Искреният смях използва същата енергия като ходенето, тъй като включва различни мускули, особено коремните. С други думи, 10-15 минути смях може да изгори 40-170 калории.

Пийте повече вода
Пиенето на достатъчно вода ускорява процеса на изгаряне на мазнините. В изследвания, при които участниците трябвало да пият 2 големи чаши вода, техният метаболизъм ставал с 30% по-добър и по-бърз. Учените твърдят, че с пиенето на 1,5 л вода повече на ден човек може да изгори около 17 400 калории годишно.

Правилото за 2,5 минути
От 5-30 секунди интензивно упражнение по време на тренировка (например ускоряване, докато карате колело или бягате на пътеката) с 4-минутни почивки може да увеличи метаболизма и да изгорите 200 допълнителни калории.

Яжте по-малко, но по-често
Когато ядете често, тялото знае, че няма нужда да се натрупват мазнини. По този начин, когато пропуснем да ядем, ние изпращаме обратния сигнал. Изследванията на д-р Дейвид Дженкинс показват, че храненето по малко и често намалява нивата на холестерола с 15% и нивата на инсулина с почти 28%. Инсулинът играе важна роля, тъй като контролира нивото на кръвната захар. Ако липсва инсулин, глюкозата не достига нито мастните клетки, нито мускулите. В крайна сметка, работещите мускули изгарят "стари" мазнини, за да произвеждат енергия.

Премахнете ярко синята светлина от електронните дисплеи
Ето още един лесен начин да увеличите метаболизма си: премахнете синята светлина от телефона си, ако го използвате преди лягане. Изследванията показват, че ярката светлина обърква мозъка ни и спира производството на мелатонин. Нашият метаболизъм е тясно свързан с количеството и качеството на съня. Регулирайте светлинните тонове, излъчвани от екрана, и ще видите, че вашият сън ще се подобри.

Спрете преброяването на калориите
Диетолозите препоръчват да спрете фокусирането върху калориите и да обърнете повече внимание на качеството на продуктите, които ядем, тъй като не всички калории са равни. Един висококалоричен бургер може да бъде вреден, но висококалоричните ядки са полезни.

Охлаждане на въздуха във вашата спалня
Хладните температури в помещението оказват влияние върху кафявата ни мазнина (мастен слой, който предпазва тялото от замръзване). На свой ред тя разделя белите мазнини и изгаря химическата енергия, за да създаде топлина. Добре е да се спи в помещения с различни температури: неутрални, хладни и топли. След 4 седмици на сън в студена стая мъжете се отърваха от голямо количество бели мазнини в корема.

Забравете дневния сън
Науката доказва, че хората горят по-малко мазнини, докато спят през деня и са активни през нощта. Сънят през деня влошава метаболизма, тъй като биологичните часовници са с главата надолу. Ако работите през нощта, лекарите препоръчват намаляване на броя на калориите, които консумирате до 50-60.

Веднъж седмично разбивайте съзнателно диетата си
„Измамните“ ястия са доста популярно явление сред любители и професионални спортисти, което означава, че може да нарушите диетата си веднъж седмично. Имате право да ядете всичко, което искате, дори ако тези храни са забранени. Когато знаете, че ще бъдете възнаградени за вашите усилия, е много по-лесно да откажете да ядете "лоша храна", за да задоволите спонтанните си желания.

Отървете се от стреса
Стресът забавя нашия метаболизъм. Когато сме изложени на стреса, сме склонни да ядем по-мазна, сладка и солена храна. Консумирането на висококалорични продукти в стресови ситуации засяга нашия метаболизъм и води до увеличаване на теглото.

Спете достатъчно
Здравословен 8-часов сън (от 22:00 до 6 часа сутринта) допринася за отличен метаболизъм и отстраняване на нежеланите коремни мазнини. 60 000 жени са участвали в проучване, а учените са установили, че хората, които са спали по-малко от 5 часа, са склонни да наддават на тегло и затлъстяване повече от тези, които са спали достатъчно.
Липсата на сън предизвиква увеличение на висцералната мазнина, тъй като нивото на стресовия хормон кортизол, който натрупва мазнини, се увеличава. Честото лишаване от сън причинява проблеми с толерантността към глюкозата. С други думи, тялото не може да трансформира захарта в енергия, а не в мазнини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X