Напишете дума/думи за търсене

Храни, които помагат при мигрена

Мигрената е като нежелан гост, който връхлита внезапно и от който трудно се отървава. Ако страдате от главоболие често, знаете колко ужасно е това. Разбира се, хапчетата винаги са вариант за излекуване на болката, но има още нещо, което може да направите - да промените диетата си.

Има храни, които може да ви помогнат да блокирате мигрената без усилия.

„МИЛА“ ви представя 8 хранителни продукта, които трябва да консумирате всеки ден, за да предотвратите главоболието.

1. Авокадо

В случай, че имате нужда от още причини да обичате този прекрасен плод, авокадото също се бори с мигрената. Богато на антиоксиданти като лутеин и зеаксантин, авокадото може не само да накара силното главоболие да изчезне, но консумирането му държи болката в главата на разстояние.

2. Смокини

Смокините са полезни при справяне с мигрена. Плодът съдържа калий, който помага за намаляване на възпалението и преодоляване на главоболието.

3. Сьомга

Тази риба е пълна с омега-3 мастни киселини и витамин В2. Консумирането на сьомга пречи на тромбоцитите да се съсирват- процес, който е отговорен за честите главоболия.

4. Сладки картофи

Сладките картофи са не само вкусни, но и помагат в борбата с мигрената. Богати на витамин С, витамин В1 и калий, консумацията на сладки картофи, когато страдате от главоболие, ще намали болката и ще ви успокои.

5. Диня и моркови

Тъй като помага да се пие вода, когато страдате от мигрена, консумирането на храни като дини, моркови, краставици и целина също може да работи във ваша полза. Дехидратацията е една от водещите причини за главоболие, не забравяйте да поддържате нивото на водата в организма под контрол.

6. Киноа и къдраво зеле

В допълнение към всичките им други ползи за здравето, киноата и кейлът помагат и за предотвратяване на мигрена. Съдържаща рибофлавин, магнезий и желязо, киноата държи мигрените далеч, докато къдравото зеле има омега-3 и фибри, което го прави най-добрата защита срещу пулсиращите мигрени.

7. Кисело мляко

Според проучвания рибофлавинът, част от витамин В, е най-ефективен срещу мигрена, а киселото мляко е богато на него. Добавете кисело мляко към ежедневната си диета, ако страдате често от пристъпи на мигрена и наблюдавайте резултатите.

8. Лимонов сок

Съдържащ високо количество витамин С, лимоновият сок е известен със своите ползи за здравето и борбата с мигрената се случва да бъде едно от тях. Всеки път, когато страдате от пулсиращо главоболие, просто смесете малко лимонов сок в чаша вода, добавете 2 чаени лъжички сол и поглъщайте тази вълшебна отвара. Това ще намали възпалението и ще ви накара да се почувствате по-добре за нула време.

9. Канелена паста

Вземете няколко пръчици канела и ги смелете на прах. След това добавете малко вода към него, превръщайки го в гъста паста. Нанасяйте тази паста върху слепоочията и челото си, когато имате пристъп на мигрена. Измийте пастата след 25-30 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X