Напишете дума/думи за търсене

Как да стопим коремчето и мазнините около талията

Коремчето и мазнините около талията не само са гледка, която нито една жена не обича да вижда в огледалото, но те може да са и предпоставка за диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Поради тази причина загубата на тези мазнини може да има значителни ползи за вашето здраве, не само за външния ви вид.

Счита се, че 102 см при мъжете и 88 см талия при жените вече е в графата затлъстяване.

Как да се отървете от излишните сантиментри и излишната мазнина.

1. Избягвайте захарта и подсладените със захар напитки

Храните с добавена захар са вредни за вашето здраве. Консумацията им често и по много може да доведе до наддаване на тегло.

Проучванията показват, че добавената захар има изключително вредно въздействие върху метаболитното здраве.

Излишната захар, най-вече поради големите количества фруктоза, може да доведе до натрупване на мазнини около корема и черния дроб. Захарта е наполовина глюкоза и наполовина фруктоза. Когато ядете много добавена захар, черният дроб се претоварва с фруктоза и е принуден да я превърне в мазнини.

Захарта в течностите е още по-лоша в това отношение. Изглежда, че мозъкът не регистрира течните калории по същия начин, както твърдите калории, така че когато пиете подсладени със захар напитки, в крайна сметка поглъщате повече общи калории.

Четете етикетите, за да сте сигурни, че продуктите не съдържат рафинирани захари. Дори храни, предлагани на пазара като здравословни, може да съдържат значителни количества захар.

Имайте предвид, че това не се отнася за целите, свежи плодове, които са изключително здравословни и съдържат много фибри, които смекчават негативните ефекти на фруктозата.

2. Яжте повече протеини

Протеинът може да е най-важният макронутриент за отслабване. Изследванията показват, че може да намали апетита с 60%, да стимулира метаболизма с 80–100 калории на ден и да ви помогне да ядете до 441 калории по-малко на ден. Ако загубата на тегло е вашата цел, добавянето на протеин може да бъде най-ефективната промяна, която да направите за диетата си. Протеинът не само може да ви помогне да отслабнете, но също така да избегнете възстановяването на теглото. Той може да бъде и особено ефективен за намаляване на коремните мазнини.

Вижте сигналите на тялото, че ви липсват протеини.

3. Яжте по-малко въглехидрати

Консумацията на по-малко въглехидрати е много ефективен начин за загуба на мазнини в областта на талията. Това твърдение се подкрепя от множество проучвания. Когато хората намалят въглехидратите, апетитът им намалява и те отслабват.

Повече от 20 контролирани проучвания показват, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати понякога водят до 2-3 пъти повече загуба на тегло, отколкото диетите с ниско съдържание на мазнини.

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати също водят до бързо намаляване на водата, което дава на хората бързи резултати. Те често виждат разлика в рамките на 1-2 дни.

Проучвания, сравняващи диети с ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини, твърдят, че храненето с ниско съдържание на въглехидрати намалява мазнините в областта на корема и около черния дроб.

Това означава, че част от загубените мазнини при диета с ниско съдържание на въглехидрати са вредни коремни мазнини.

Само избягването на рафинираните въглехидрати - като захар, бонбони и бял хляб, би трябвало да е достатъчно, особено ако поддържате висок прием на протеини.

Ако целта е да отслабнете бързо, някои хора намаляват приема на въглехидрати до 50 грама на ден. Това поставя тялото ви в кетоза, състояние, в което тялото започва да изгаря мазнини, тъй като основното му гориво и апетит намаляват.

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати имат много други ползи за здравето, освен просто отслабване. Например, те може значително да подобрят здравето при хора с диабет тип 2.

4. Яжте храни, богати на фибри

Диетичните фибри са предимно несмилаеми растителни вещества. Консумацията на много фибри може да помогне при загуба на тегло. Видът на влакната обаче е важен.

Изглежда, че най-вече разтворимите и вискозни влакна имат ефект върху вашето тегло. Това са влакна, които свързват водата и образуват плътен гел. Този гел може драстично да забави движението на храната през храносмилателната ви система. Също така може да забави храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Крайният резултат е продължително усещане за ситост и намален апетит.

Едно 5-годишно проучване съобщава, че консумацията на 10 грама разтворими фибри на ден е свързано с 3,7% намаляване на количеството мазнини в коремната област.

5. Упражнявайте се редовно

Упражненията са едно от най-добрите средства, за да увеличите шансовете си да живеете дълъг живот без болести. И също така стопява мазнините около талията ви.
И не става въпрос само за коремни преси. Аеробните упражнения като ходене, бягане и плуване, може да ви помогнат да намалите обиколката на талията най-успешно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X