Напишете дума/думи за търсене

Как се пие червено вино

Прелюдия към фино удоволствие и празник за сетивата. Изискан вкус и творческо въплъщение на всички блага, с които природата ни е дарила. Отпиваме глътка от божественото червено вино, което сякаш е създадено специално за нас, а богатият му вкус се разлива по цялото ни тяло. Насладата е пълна, а времето сякаш спира, за да останем в този момент колкото се може по-дълго...

Питаме се с какво сме заслужили това удоволствие, което е умело преплетено и с усещането за безвремие. Е, пиенето на хубаво червено вино е не просто възможност да изпитаме истинско гурме приключение, но и начин да добавим специални ритуали в битието си. С тях домашният уют ще стане още по-опияняващ, а моментите с любимите хора - по-ценни и незабравими.

Кое е най-подходящото време да пием червено вино

Хубаво италианско или българско червено вино може да се пие по всяко едно време, като днес могат да се открият и най-различни видове. В онлайн магазините винаги има на разположение богата колекция от винени сортове, които ще ви пренесат в друго измерение.

Не се лишавайте от вкуса на удоволствието и този път опитайте класическо френско вино, което ще ви отведе някъде по десния бряг на река Рона, Франция. Плътен вкус с рубинени нотки, боровинково ухание и канини с цвят на кадифе. Блаженство за небцето и вдъхновение за всички сетива. Всяка една глътка е нова мечта, а вие по-добре се подгответе за вълнуващо пътешествие до далечни места, които са отвъд границата на реалността.

Как се сервира

Пиенето на червено вино е цяла култура. Хубаво е да знаете с какви ястия се съчетава най-добре, каква е максималната температура на охлаждане на наличните бутилки, също както и в каква чаша се сервира. Без значение дали става за домашна консумация или поднасяне в заведение, е желателно да сте запознати с етикета, за да бъде удоволствието пълно. Сухо или сладко червено вино, българско или италианско, във всеки един от случаите е препоръчително да спазите някои основни правила:

- Температурата на сервиране трябва да е около 12-14 градуса;

- Питието се налива до половината на чашата, която на свой ред е желателно да е гладка и от 100 мл;

- Чашата се поставя вдясно;

- Чудесно се допълва с мазни и тежки меса, също както и със сухи мезета.

Превърнете пиенето на подобен вид алкохол от ежедневен ритуал в специален момент за цялото семейство.

Какви са ползите от редовния му прием

Всичко с мярка е полезно. Консумацията на алкохол трябва да бъде в определени количества, за да се насладим на всичките му ползи. Една чаша на ден ще ни осигури:

- По-качествен сън;

- Понижена кръвна захар;

- Защита от настинки;

- По-добро настроение;

- Повече забавни моменти в домашна обстановка и не само.

Размечтахте ли се? Поръчайте вашата бутилка още сега!

X