Напишете дума/думи за търсене

Какво можем да научим от децата си за любовта

Парадоксално, но често се оказва, че децата ни са по-големи учители на нас, отколкото ние на тях. Особено когато става въпрос за любов и за връзки, понякога толкова оглупяваме, че дори хлапетата не могат да ни помогнат да се осъзнаем. 

Кои са уроците, които трябва да научим от нашите деца за нашите любовни отношения?

Когато обичаш някого, трябва да го гушкаш постоянно. Забелязали ли сте как те обичат да гушкат своите любими плюшени играчки и колко любвеобилни са към нас самите? За разлика от нас, които в един момент започваме да забравяме колко е важен физическият контакт, децата го правят винаги.

Когато обичаш някого, няма нещо, което да не можеш да му простиш. Дори да сме се скарали, дори да сме били груби и да сме наказали, минават няколко дена и хлапетата вече са ни простили. Това им се удава лесно и е добре да го копираме като начин на поведение. Ще направи живота ни и връзките ни толкова по-прости.

Когато обичаш някого, му разказваш приказки с хубав край (или той на теб). Защото с хората, които обичаме, трябва да споделяме и мечтите си, и надеждите си. Така те ще имат силата да вярват повече и ще бъдат наша опора, когато ние имаме нужда да повярваме. 

Когато обичаш някого, строите заедно пясъчни замъци. Защото заедно ще построите два пъти по-голям замък, отколкото ако всеки строи своя замък поотделно.

Когато обичаш някого, ти го изучаваш. Доближаваш се и разтваряш широко очите му, оглеждаш добре зъбите му, питаш го кой е любимият му сладолед. Колкото по-добре познаваш някого, толкова по-добре може да го обичаш.

Когато обичаш някого, измисляте щуротии заедно. Но никога не скучаете! Всеки ден е различен, всяка игра е различна, никога не се оставяш на скуката и рутината.

Когато обичаш някого, ти не се срамуваш от него. Той те познава такъв, какъвто си, ти не се преструваш, не хитруваш, просто си себе си и очакваш същото от него.

Когато обичаш истински някого, това е завинаги. Затова детските приятелства са толкова специални, а хората, които са били до теб през твоето детство - най-ценни на света.

Всяка умна жена трябва да знае това за връзките

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X