Напишете дума/думи за търсене

Запомнете: ние учим хората как да се отнасят към нас

Връзките са сложна работа и едва ли има някой, който не би се съгласил. Когато открием половинка, трябва да се научим да функционираме като двойка, както и как да намираме компромисите, как да подбираме думите си, без да обиждаме партньора си. Тези процеси са сложни, особено когато сме с някой, който не знае как да се справя добре със собствените си емоции и чувства. Обикновено тези хора не знаят как да се отнасят и с половинките си. А ние се влюбваме и бързо забравяме кои сме, какво искаме, от какво имаме нужда, какво заслужаваме. И това, което се случва най-често, е, че се задоволяваме с връзки, които в крайна сметка ни разбиват до основи, защото не успяваме да кажем на някого как искаме да се отнася с нас. Ето защо винаги трябва да имаме предвид, че никой друг, освен нас самите, няма силата да научи някого как да се отнася с нас.

Нашите желания, нужди и емоции са различни при всеки повод. Ето защо начинът, по който искам да се отнасят към мен, не трябва да корелира с начина, по който някой друг иска да се отнася към мен. Ние сме личности, които сме преживели твърде много. Ранявани сме, носим болки и разочарования. И с годините, вместо да държим още повече на своето щастие, ние започваме неусетно да допускаме компромиси, само и само да не останем сами. А да ни харесват става болезнено важно. Но това работи срещу нас. Ако искаме да сме щастливи, трябва да се потрудим да научим другия как да ни прави щастливи. И тук не говорим за някакви грандиозни подаръци и жестове на внимание. Не! Тук говорим за това как да се отнасят към нас с уважение и с внимание към нашите чувства и желания.

Особено когато искате един мъж. Вие толкова силно го искате, че сте готови на всякакви компромиси със себе си, за да го получите. Но това няма да е мъжът, който е с вас заради самите вас. Това ще е мъжът, който е с вас заради представата, която сте му изградили за себе си. А тя е лъжовна, щом не отразява реалните ви желания. Съответно тази връзка е обречена.

Покажете му, че няма да му е толкова лесно. Че си струвате. Че си струва да се бори за вас, да ви преследва. Мъжете са ловци, те обичат това. Ако „ловът“ го отблъскне, този мъж не ви иска реално. Или пък не мисли, че ви заслужава.

И не, една мила дума не е достатъчна за сърцето ви. Ако в началото научите един мъж, че лесно може да ви печели, той никога няма да се старае. Това ли искате?

В същото време никога не позволявайте на някого да ви повишава тон. Да ви поучава, да ви се кара, да ви иронизира, да ви критикува за щяло и нещяло. Всеки ден си повтаряйте, че вие сте равнопоставени хора и изисквайте. Научете са да изисквате! Добро отношение преди всичко.

Не чакайте някой сам да се промени, сам да се усети. Особено мъжете не разбират от намеци, от сълзи и цупене. Те разбират от пряка реч. „Ти ме нарани!“, „Не искам повече да се държиш така с мен пред приятелите ни!“, „Не приемам да ми крещиш по какъвто и да е повод!“ Бъдете конкретни в желанията си и не отстъпвайте.

Ако човекът не желае да промени отношението си, си тръгнете. Да, раздялата боли. Да, самотата е ужасяваща. Да, все си казвате, че може би това е било за последно и той вече ще се коригира. С тези оправдания вие просто отлагате неизбежното. Не го правете.
Хората – независимо дали са наши партньори, приятели, колеги, роднини, всички те наблюдават подсъзнателно нашето собствено отношение към нас самите и ни третират спрямо него. Когато един човек има самоуважение и винаги предпазва себе си и брани интересите си, така се отнасят към него и околните. С респект. Когато един човек е в състояние да пренебрегне личните си чувства, да прави купища компромиси, да поставя себе си на последно място, така се отнасят към него и околните.

Ти от кои искаш да бъдеш?

9 неща, които правят най-интелигентните хора

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X