Напишете дума/думи за търсене

Неспазените обещания могат да съсипят съдбата

Човек, който не изпълни обещанията си, се смята за най-малкото нечестен. Спрямо другите, спрямо себе си. Но това не е основният проблем. Неспазените ви обещания променят общото ви състояние, тласкайки го към по-лошо. Не вярвате? Ето ви нагледно обяснение за този факт.
Не случайно има предупреждение да не даваме напразни обещания. Неспазената дума може да повлияе негативно на живота на човека, който е обещал нещо.

Колко вредят неизпълнените обещания?
Подсъзнанието не забравя обещание. То изобщо не забравя нищо. А неизпълненото обещание е неплатен дълг.

Неспазеното обещание ден след ден понижава самочувствието. То спада, дори ако човекът, който го е дал, обективно не може да изпълни дадената дума.
И репутацията се разваля, досущ като лоша кредитна история. Желанията престават да се изпълняват. Ако човек не изплати дълг, не изпълни задължения, няма да получи нищо друго.

Неизпълненото обещание води до проблеми и загуби. Подсъзнанието наказва този, който не е изпълнил обещаното. Самонаказанието се проявява в неприятности и болести, въпреки че човек съзнателно не свързва обещанията си с поредица от тегоби. Но така работи психиката.

Колкото по-добросъвестен е човек, толкова по-голям е рискът от последствия след неизпълнение на обещанието. Проблемите възникват и защото светлинната същност, вътрешна или външна, напомня и подканва за изпълнение на обещаното. Бие камбаната и мига червена светлина. Неприятностите са напомняне.

Трябва да се опитаме да изпълним обещанието към другите или към себе си.

Полагайте усилия и изпълнявайте, дори и да не искате, дори ако е трудно, дори ако нямате достатъчно сила и ресурси.
И ако погрешно сте обещали нещо, трябва да седнете и да запишете обещанията си честно на лист хартия. Сега проверете отново възможностите си - материални или емоционални. Наистина ли не може да спазите обещанието си? Или търсите оправдания и се чудите как да се скатаете от дадената дума?


Ако не може да си позволите такава искреност дори пред себе си, напишете това. Може да си го кажете наум, но писмената реч е по-добра. „Моля да бъда освободен от този дълг. В замяна ще направя нещо друго, което мога да направя сега, в този момент." Изберете с какво може да покриете дълга. Изпълнимо и реално. И го направете възможно най-бързо.

Ще се освободите от поетия ангажимент. Извадете камъка от душата. Ще възвърнете способностите си и ще намерите мир и хармония със себе си и с висшите сили.

И ще натрупате опит - трябва да обещавате много внимателно. За да не бъдете длъжник на живота и на себе си.

Как да се откопчим от „гена на съдбата”?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X