Напишете дума/думи за търсене

Мария Бакалова се бори за "Оскар" с тези актриси (+видео)

Актрисата Мария Бакалова получи номинация за "Оскар" в категорията за поддържаща женска роля. Тя участва в "Борат 2", където играе Тутар, дъщеря на Саша Барън Коен.

Нейното име беше първото, което съобщиха Приянка Чопра и Ник Джонас при обяваването на номинациите, което беше предавано на живо в YouTube. 

Тя ще се състезава с Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за "Бащата", Аманда Сайфрид за "Манк", и Юн Ю-Джун за "Минари".

За главна женска роля сили ще мерят Виола Дейвис за „Ма Рейни: Майката на блуса”, Андра Дайн за „Америка срещу Били Холидей”, Ванеса Кирби за „Части на жена”, Франсис Макдорман в „Номадландия” и Кари Милиган за „Обещаваща млада жена”.

За поддържаща мъжка роля се състезават Саша Барон Коен за „Борат 2”, Даниел Калуян за „Юда и черният месия”, Лесли Одом Джуниър за „Една нощ в Маями”, Пол Расин за „Звукът на метал”, Лакийт Стенфийлд за „Юда и черният месия”.

За главна мъжка роля ще спорят Риз Ахмедин за персонажа му в "Звукът на метал", покойният Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Антъни Хопкинс за "Бащата" и Стивън Юнин за "Минари".

За най-добър филм лакти ще премерят "Бащата", "Юда и черният месия", "Манк", "Минари", "Номадландия", "Обещаваща млада жена", "Звукът на метал", "Процесът срещу Чикаго 7".

За приза за адаптиран сценарий се борят "Борат 2", "Бащата", "Номадлания", "Една нощ в Маями" и "Белият тигър".

За оригинален сценарий сили ще мерят "Юда и черният месия", "Минари", "Обещаваща млада жена", "Звукът на метал" и "Процесът срещу Чикаго 7".

93-ото издание на наградите "Оскар" ще се случи на 25 април.

Вижте видеото с една от най-коментираните сцени във филма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X