Напишете дума/думи за търсене

Тези симптоми могат да са сигнал за рак на дебелото черво

Световната здравна организация обяви, че ракът на дебелото черво е едно от най-смъртоносните заболявания и засяга между 10 и 15% от населението по света. Както и другите видове рак, този може да атакува бързо организма и да доведе до редица усложнения. Здравните експерти са категорични, че хората, изложени на риск от появата на този вид рак са онези, които имат полипи по дебелото черво, имат семейна предразположеност към тази болест или страдат от язвен колит.

Както при повечето заболявания, открити навреме, дават сериозен шанс за пациентите да се преборят с опасността. Достатъчно е да наблюдаваме тялото си и при съмнения да посетим специалист. Днес описваме някои от най-изявените симптоми, които алармират за проблем с дебелото черво.

ЗАПЕК ИЛИ ДИАРИЯ

Първият от симптомите често е пренебрегван от голяма част от хората, считайки го за неприятна част от ежедневието, с която се примиряват. Трудното изхождане и диарията обаче могат да бъдат свързани с неблагоприятни промени в клетките на дебелото черво. В повечето случай тези симптоми се проявяват в резултат на вредни навици или други заболявания, но експертите препоръчват консултация с лекар в случай, че продължават по-дълъг период от време.

КРЪВ В ИЗПРАЖНЕНИЯТА

Наличието на кръв в изпражненията е сред най-важните и сериозни признаци за проблем, свързан с дебелото черво. Често това може да е сигнал за наличие на полипи, особено ако кръвта е тъмна. Този симптом е често срещан и при хората, предразположени към гастрит, язвен колит, болест на Крон, хроничен запек или хемороиди.

ВНЕЗАПНА ЗАГУБА НА КИЛОГРАМИ

Внезапното отслабване не винаги е в резултат на хранителен режим и здравословна диета. Ако забележите, че тялото ви губи килограми без да полагаме усилия в тази насока и без да сте променили хранителните си навици, това почти винаги е признак на заболяване. Здравните експерти обясняват, че загубата на апетит може да е сигнал за проблем с дебелото черво.

ГАДЕНЕ И ПОВРЪЩАНЕ

Повръщане, причинено от стомашно разстройство или храносмилателни проблеми е нормално явление и обикновено отминава след ден-два. Когато започне да се появява периодично, незабавно следва да потърсим помощта на специалист, който да ви прегледа. Въпреки че този тип повръщане може да се дължи на редица болести, причина за неговата поява може да се окаже и рака на дебелото черво. Тъй като клетките на червата не функционират нормално.

ПРАВЕТЕ ПЕРИОДИЧНИ ПРОЧИСТВАНИЯ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

В червата на всеки от нас има 15 килограма отрови, които водят до тежки заболявания, затова системното им пречистване е от огромно значение. Много хора смятат, че за да пречистят червата и стомашно – чревния тракт, е необходимо да си направят клизма. Това обаче далеч не е така, защото отровите и опасните наслоявания не могат да бъдат изчистени само с помощта на клизма.

“Колон Клийнър” е натурален продукт, откритие на екип от български експерти, за пречистване и детокс на дебелото черво. Най-продаваният продукт за 2020 г. от портфолиото на Biotica 1961 е букет от билкови екстракти с доказано действие, благодарение на които допринася за поддържане на чревната флора.

“Формулата на този продукт осигурява ефективна детоксикация на дебелото черво и храносмилателния тракт. “Колон Клийнър” допринася за прочистване и предотвратяване образуването на полипи на дебелото черво и възстановява нарушения баланс в организма. Предизвиква изпразването на дебелото черво до постепенно преодоляване на запека. Продуктът спомага за пречистване на полипи и шлаки в дебелото черво”, обясняват експертите.

Поръчайте директно от производител:

1 бр. х 49 лв. + Безплатна доставка /Общо: 49 лв./

2 бр. х 45лв. + Безплатна доставка /Общо: 90 лв./

3 бр. х 39 лв. + Безплатна доставка /Общо: 117 лв./

При поръчка на 3 продукта получавате подарък книжка „Лечебните билки на България“.

Продуктът „Колон Клийнър“ можете да поръчате директно на телефон: 0877 72 10 40, както и на интернет страницата www.biotica.bg

X