Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем миризмата на влага от хавлията

Обикновено кърпите за баня започват да миришат на влага след няколко употреби. Поради контакта им с кожата и влажността, те обикновено са идеалното място за растеж на гъбички и бактерии. За щастие, има някои съвети и натурални продукти, които помагат миризмата да се премахне напълно.

Най-добрият начин да се избегне плесенясалият аромат на кърпите е да се изсушат на въздух веднага щом се използват. Важно е да ги сменяте често.

Не ги хвърляйте в кошницата за пране

Не правете тази грешка! Ако е време да изперете кърпите, направете го веднага. Изчакването няколко дни преди да бъдат почистени, може да направи ужасната миризма още по-лоша.

Използвайте умерено количество препарат
Въпреки че химическите препарати за пералня улесняват почистването и дезинфекцията на кърпите, когато се използват в излишък, те могат да влошат тъканите.
Освен това заради остатъците от течен сапун, които остават върху кърпата, кърпата да губи своята абсорбционна способност.

Сода за хляб
Знаете ли, че може да използвате тази подправка, за да замените перилния препарат? Това е чудесен вариант особено когато кърпите имат онази ужасна влажна миризма, от която просто не може да излезете. Благодарение на своите свойства, содата премахва мухъл, елиминира бактериите и оставя тъканите без мръсотия.

Как се използва:
• Първо изсипете една чаша сода за хляб в кофа с гореща вода.
• След това накиснете кърпата за 20 минути.
• Изплакнете и оставете да изсъхне на въздух.
• Може да добавете продукта към избраната от вас програма на пералната машина.


Бял оцет
Друг естествен продукт, който е полезен при премахване на миризмата на мокра кърпа, е бял оцет. Тази съставка има способността да неутрализира миризмите и да се бори с гъбичките и бактериите.
От друга страна, неговите свойства помагат да се поддържат тъканите в добро състояние и да се освобождават остатъците, които причиняват петна. Той е идеален и за подмяна на конвенционалните омекотители.

Как се използва:
• Сложете в отделението за прах за пране на пералната машина.
• Ако обаче го ползвате при ръчно пране, препоръчваме да го разреждате в гореща вода. След това оставете кърпите да киснат за 15 или 20 минути.
• В случай на упорити петна, разтрийте оцета директно върху кърпата.

Съхранявайте добре кърпите
Ако има влага в шкафовете, където съхранявате кърпите, сложете торбички със сол, кафе или ориз. Този прост трик помага да я усвоите, а това от своя страна предотвратява лошата миризма.

До какво води прекалената влага у дома?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X