Напишете дума/думи за търсене

Какви са предимствата на социалните мрежи?

Социалните медии направиха революция в начина, по който хората общуват.
Въпреки че има различни социални платформи за всякакъв тип аудитория, общото между тях е, че всички те са дигитални пространства, където човеци, фирми и организации се срещат и комуникират.
Социални мрежи като Facebook, Twitter и Instagram, които служат не само за споделяне на снимки и видеоклипове с приятели, промениха традиционния бизнес модел и се считат за идеални канали за популяризиране на събития.

Някои хора вярват, че социалните медии могат да доведат до крах на човечеството. Но не може да отречем факта, че те имат определени положителни аспекти.

1. Вдъхновяват хората да подобрят здравето си
Снимките и рецептите на красиви салати в Instagram, видеоклипове с упражнения, които съветват хората как да отслабнат, и публикациите на инфлуенсърите са източник на вдъхновение за много хора да подобрят здравето си.
Социалните медии предоставят подкрепа и са платформи, които позволяват на хората да обсъждат своите сходни идеи. Тази среда създава общност с определени цели.

Според проучване на Journal of Health and Social Behaviour социалната връзка може да има голямо въздействие върху емоционалната подкрепа за подобряване на цялостното здраве.


2. Позволяват ви да се свързвате с хора от целия свят
Въпреки че повечето хора ги използват, за да поддържат връзка или да възобновят отношенията със семейството и приятелите си, тези платформи позволяват на всеки, който има интернет връзка, да взаимодейства и да говори с индивиди от всяка точка на света.

3. Общуваме незабавно
Стационарните телефони и пощенските писма не се използват заради социалните мрежи. Всичко, което трябва да направите, е да оставите коментар на една от публикациите на човека, с когото искате да се свържете, и ще получите незабавно известие, когато той отговори.


4. Предоставят новини в реално време
Ерата на интернет позволява не само на медиите незабавно да съобщават за събитие. Сега всеки във виртуалното пространство помага за разпространението на новините, така че останалите да знаят за текущите събития.

5. Инструменти за прилагане на закона
Социалните мрежи се превърнаха в инструменти за служителите на реда, за да проследят и арестуват онези, които решат да се хвалят с престъпленията си онлайн. В Съединените щати 73% от полицаите заявяват, че социалните платформи им позволяват по-бързо да разкриват престъпления. Същото твърдят испанските им колеги. При тях дори процентът е по-голям - 85% от тамошните полицейски управления ги използват за разследване и разкриване на злодеяния.

6. Увеличават видимостта на марките
Независимо дали вашата марка е лична или имате бизнес, социалните медии са добри възможности за свързване с нови и стари клиенти. Все повече цифрови пространства служат като прозорци за показване и продажба на продукти или в рамките на една и съща платформа, или чрез пренасочване на клиенти към вашия уебсайт.

Социалните мрежи се превърнаха и в най-големия съюзник на свободните професии, предприемачи и малки компании, които не биха функционирали по същия начин, ако не бяха тези канали.

7. Могат да подобрят оценките в училище
Според проучване на Grunwald Associates LLC., в сътрудничество с Националната асоциация на училищните съвети в Щатите 60% от учениците, които използват социални мрежи, го правят, за да обсъждат образователни проблеми. Експертите са установили, че програмите за тези платформи, включващи ученици, могат да подобрят оценките с 50% и значително да намалят отсъствията от училище.

8. Помагат на срамежливи или изолирани хора да се свържат с другите
Изследване, публикувано в Common Sense Media, установява, че 29% от тийнейджърите се чувстват по-малко срамежливи и по-комуникативни, когато използват социални медии. Други 20% заявяват, че използването на тези платформи е подобрило тяхното самочувствие, популярност и разбиране към другите.

Експертите свързват тези резултати с анонимността, която предоставят. Благодарение на тях децата, тийнейджърите и младите хора, които трудно се свързват с другите, се чувстват по-комфортно при говорене и общуване, което повишава тяхното самочувствие.

9. Позволяват на хората да споделят знания и да учат
Социалните мрежи също са платформи за знания и обучение. Може да   които са направили същото, или чрез научни статии, видеоклипове или виртуални класове.

10. Предлагат иновации и гъвкавост
Социалните медии са се променили много, откакто са създадени. Платформите, създадени за споделяне на снимки и видеоклипове с приятели и семейство, се превърнаха в многофункционални инструменти, които например могат да се използват за покупка и продажба на продукти и услуги.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X