Напишете дума/думи за търсене

Само за тийнейджъри: Как да вляза в компания, която излиза отдавна

Вероятно има причина да искаш да си в тази компания, нали? Ако е същество от другия пол, може би няма по-добър начин да стигнеш до него от това приятелите му да те харесат и приемат. Съществува обаче риск да се натрапиш и тогава вместо да изживееш нещо хубаво, може да бъдеш наранен/а.

Внимателно проучи всеки човек от тази компания. За да искаш да бъдеш част от тях, вероятно споделяте общи интереси и мислите по сходен начин. Не „нападай“ цялата компания, ами подходи само към един от нея. Може да го/я заговориш на баскетболното игрище или пък в школата по танци. И макар че повечето хора си падат по комплиментите, прекалените ласкателства издават несигурност и някакви подмолни намерения. Така че забави топката с комплиментите и стартирай с някакъв въпрос или молба за съвет. Най-добре е да е свързан с естеството на средата, в която се срещате. Ако ти бъде отговорено и ти бъде оказана помощ, имаш повод да заговориш този човек отново и дори да го поканиш някой път да излезете на кино или кафе. Вероятно той/тя ще те покани направо да се присъединиш към киното или кафето, което ще сподели с останалите си приятели, и така ще се запознаеш с всички.

Би могъл/а да се внедриш в компанията и чрез местата, на които излизат. Докато навън е още топличко, грабвай кучето и отивай там, където се събират след училище. Нямаш куче? Вземи някое назаем. Сериозно! Може да поканиш с теб приятел/ка, който/която има готин и дружелюбен пес. Докато хората от мечтаната ти компания му се радват, пусни някоя смешка, попитай ги нещо, изобщо заговори се с тях. Ако не са прекалено високомерни или затворени, може да ви поканят на тяхната маса.

Социалните мрежи също ще ти помогнат. Организирай нещо щуро и различно и покани хората от тази компания. Ето, наближава Хелоуин. Събери най-готините хора от училище, поканете си група, направете украса, а може би дори и малки постери и покани. Организирай го така, че да бъдеш гост на това събитие да бъде желано от всички.

Разбира се, откритият подход винаги е добра идея. По някаква причина харесваш група хора. Чул/а си как разговарят, видял/а си как се забавляват, изобщо знаеш за тях неща, които те карат да искаш да си един/а от тях. Намери подходящ момент и отиди при тях, кажи им го открито и без притеснение. Смели постъпки като тази обикновено печелят респекта на хората и събуждат интереса им. Ако пък ти се осмелиш да го направиш, а не срещнеш достоен отклик, може би тези хора не са твоите. Но колко хубаво, че опита!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X