Напишете дума/думи за търсене

"Не харесвам новия на мама"

Ако не сте дете/тийнейджър, марш от този текст! Той е специално за онези смели читатели на mila.bg, които още не са възрастни, но имат любопитството и характера да се търсят и да бъдат по-добри.

Та така. Майка ти или баща ти си има нов партньор. Случва се и в най-добрите семейства. Добре де, шегувам се, случва се и след като най-добрите семейства се разделят. И ти не го/я харесваш. Би било изненада, ако го/я харесваш... Децата на разделени родители се противят до край на факта, че майка им и баща им вече не се обичат. В същото време си достатъчно голям човек, за да разбираш, че в живота често се случва така. Никой не е искал да те нарани, нито е предал доверието ти. Любовта много пъти не успява да трае „завинаги“ и твоите родители имат право да потърсят щастието си с друг човек. Но те си остават и винаги ще бъдат твоите родители, за които ти си приоритет. Приеми обаче факта, че семейството ви вече се намира в различна конфигурация. Между впрочем това е един от основните принципи на щастливия живот: да приемаш действителността каквато е. Не можеш да върнеш времето назад, нито чувствата на родителите си един към друг. Възможно е един от тях да се е влюбил в друг човек и това не го прави престъпник. Ако все още не ти се е случвало да се влюбиш силно, то когато ти се случи, ще разбереш, че сърцето чувства и не пита. Вероятно и родителят, който се е влюбил, би желал всичко да е по-различно и вие да сте едно чудесно и хармонично семейство, но съдбата е отредила друго. Приеми го и не се бунтувай. Избери за основна своя цел да бъдеш щастлив/а и тогава ще видиш, че ще погледнеш и на новия партньор на майка си или на баща си по нов начин. Не е задължително да го обикваш, но ще бъдеш облекчен/а, ако успееш да го/я приемеш.

Като начало може да поговориш с друг възрастен, който да ти помогне да съставиш списък на добрите черти на новия човек в живота ти. Фокусирай се върху тях и не забравяй, че най-важно е родителите ти да са щастливи. Можеш да им помогнеш, като приемеш и се държиш добре с новите важни хора в живота им. Не е задължително да харесваш някого, за да може да го търпиш наоколо и да бъдеш щастлив/а. Просто спри да мислиш за нещата, с които те дразни и както вече казахме, фокусирай се единствено върху себе си, своето щастие и идеята, че на теб перфектното семейство ще ти се случи без подобни сътресения и размествания. Може би. А ако не се случи, твоите деца ще те разберат. Защото ще са умни, емпатични и великолепни хора като теб!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X