Напишете дума/думи за търсене

Надеждно възстановяване след прекаран Covid 19? Има как!

д-р Светлозара Илиева дм

След преболедуване от Covid 19 или други вируси, при част от болните се наблюдава остатъчна белодробна фиброза, която претърпява обратно развитие в месеците след острата фаза или се задържа в различен обем и за различна продължителност след това. Важен момент в лечението на тези болни е да се ограничи оформянето нa белодробната фиброза още в острия стадий на болестта.

Често пъти остатъчните оплаквания се причиняват от фиброзни промени (сраствания), когато оздравяването не приключва с пълно възстановяване, а вместо това оставя дефекти, причинени от заместването на активната тъкан с фиброзна.

Белодробните фибрози

Снимка Wikipedia
Снимка Wikipedia

Голяма група от заболявания на белия дроб, обединени по това, че увреждат най-фините структури на белия дроб – алвеолите и преградните стени между тях (интерстициума). Ето защо, тези болести се наричат още интерстициални белодробни болести.

Причините за възникването им са твърде различни: инфекции, токсично или алергично увреждане на белия дроб от химикали, медикаменти, алергени или автоимунни заболявания.

Понякога заболяванията имат генетична предразположеност, а при немалка част от тях, причината за възникването им не може да се определи. Това са т.н. идиопатични интерстициални болести. Въпреки някои общи черти, тези болести имат различно протичане, лечение и прогноза. Някои са напълно лечими при правилна диагноза и лечение, а други имат хроничен и прогресиращ ход.

Възпалението e ответна реакция на организма към микробни и други дразнители. В своето начало то помага за повдигане на защитните сили на организма и елиминиране на съответните вредности.

Когато обаче то е прекалено силно и/или продължително, могат да настъпят усложнения от страна на различни органи и системи – възпалителни, алергични, автоимунни или дегенеративни.

Тук на помощ идват природосъобразните продукти, които могат да се прилагат продължително и в основни линии безопасно.

Те имат взаимно допълващи се (синергични) ефекти в превенцията и възстановяването от различни инфекциозни и дегенеративни състояния, особено ако те се характеризират с вероятност от образуване на сраствания, тромби и други уплътнения в организма, които пречат на нормалното функциониране на тъканите и органите.

Разбира се, лабораторната диагностика е много важна, особено в сериозните случаи, тъй като само въз основа на нея може да се прецени степента на необходимост от една или друга активна терапия.

Субстанции, които действат в тази посока

Серапептазата (серациопептидазата) е ензим с помощта, на който се пречистват кръвоносните съдове и самите тъкани, които се кръвоснабдяват. Така по-лесно се елиминират срастванията, запушванията от микротромби, както и отпадните продукти от „бойното поле“ на различни възпалителни и дегенеративни процеси.

Допълнителни ползи на Серапептазата

Противовъзпалителните му свойства са оползотворяеми при дихателни и общи, включително вирусни инфекции (много от които сгъстяват кръвта), различни отоци, ставни и мускулни проблеми, псориазис, разширени вени, хемороиди и усложненията им, фиброкистози на млечните жлези и много други.

Той помага дори за предпазване от образуване на атеросклеротични плаки, които иначе с течение на времето са основни причинители на инфаркти, инсулти и лошо кръвоснабдяване на крайниците.

Бромелаинът е ензим, който активизира обмяната на веществата и помага за разграждане на фибрина и отпадните органични продукти и за възстановяването на тъканите.

Действието му върху фибриновите отлагания е подчертано, като огромно негово предимство е, че това разграждане на тромби и сраствания не е съпроводено с повишена опасност от кръвоизливи, както всъщност е при повечето от лекарствата. (Това е така, защото той влияе само върху фибрина, докато те занижават и фибриногена.)

Кверцетинът е фитохимикал, който активизира ензимното детоксикиране и предпазните антиоксидантни механизми, действа ярко противовъзпалително и антиалергично. Този „коктейл“ от предимства се прилага широко в продукти за възстановяване след боледувания и травми, при дихателни, кожни, неврологични и очни проблеми, за подпомагане на мъжката простата и т.н.

Екстракт от върбова кора - първообраз на световно известното лекарство аспирин. Всъщност, макар че основно действащи в него са именно салицилатите, той съдържа и редица други съставки, които го правят по-ефективен и далеч по-малко рисков.

Освен общите за тази група субстанции противовъзпалителни, противотемпературни и антиболкови свойства, активната фракция на екстракта притежава антиагрегантно действие, т.е. пречи на слепването на кръвните плочици (тромбоцитите), от което нататък следва биохимична каскада с краен резултат тромбообразуване.

Екстрактът от сладък корен е невероятно богат по състав природен ревитализатор – съдържа сапонина глициризин, ликвирицин, горчиви вещества, танини, фитохормони, антивирусни съставки, минерали, витамини и много други. Освен това той регулира ефективно алергичните, автоимунни и цитокиновите дисбаланси, действа противовъзпалително и антиязвено, отхрачващо и леко разхлабващо, помага за по-пълното усвояване на редица други полезни за организма съставки.

Йод – незаменим микроелемент, който има отдавна установена роля за здравето на щитовидната жлеза и от там за интензивността на обмяната на веществата. Използва се като противомикробен и антигъбичен лек, както и за специално „разнасящо“ средство при различни сраствания и уплътнения.

д-р Светлозара Илиева дм

Дефиброзамин - мощна и ефективна комбинация за възстановяване на организма

Дефиброзамин е комплексно действащ природен продукт, с отлично съотношение между ефективност и безопасност. Включен в комплексните хигиенно-диетични и медикаментозни препоръки, той може да бъде в услуга на лекари и пациенти, в усилията към постигане на пълноценно възстановяване и живот с по-малко усложнения!

Дефиброзамин - 30 капсули х 425 mg

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

- Подпомага естествените възстановителни сили на организма;

- Подкрепя нормалните процеси в съединителната тъкан;

- Благоприятства нормалния кръвен и лимфен поток и капилярна пропускливост;

- Способства нормалната физиологична проходимост на кръвоносните съдове;

- Благоприятства дейността на щитовидната жлеза и другите ендокринни органи;

- Подкрепя долните и горни дихателни пътища;

- Благоприятства нормалното състояние на опорно - двигателния апарат.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДНЕВНА ДОЗА:

За деца над 6 години и възрастни:

- Вариант 1 (основен - поддържащ): 1 път дневно по 1 капсула – сутрин.

- Вариант 2 (интензивен): 2 пъти дневно по 1 капсула – сутрин и вечер.

Препоръчителен курс на прием: 1 - 3 месеца.

При необходимост от прием повече от 3 месеца: след третия месец се прави почивка от 20 дни.

За повече информация ВИЖ ТУК.

X