Напишете дума/думи за търсене

5 алтернативни употреби на препаратите за стъкло

Препаратите за стъкло са измислени през 30-те години на миналия век. Оттогава те помагат на хората да почистват прозорците си бързо и ефикасно. Но знаете ли за какво друго може да ги използвате?

1.Репелент против насекоми
Продуктите, съдържащи амоняк, са изключително ефикасни репеленти против насекоми. Едно от любопитните приложения на препаратите за стъкло е като средство за унищожаване и предпазване от нежелани
насекоми.

2. Почистване на бижута
Преди да направите това, трябва да се уверите, че бижутата ви не са направени от материали, които се увреждат от амоняка или спирта в препаратите за стъкло.
Всичко, което трябва да запомните е, че не трябва да оставяте битовата химия за повече от две минути върху бижутата. Може да го нанасяте с помощта на четка за зъби. След като двете минути изтекат, измийте добре и подсушете с памук или кърпа.

3. Обезмаслител
Мазнините, които се натрупват върху кухненските мивки, тенджери, тигани, готварските печки и дори в колата ви, могат лесно да бъдат почистени с този вид препарат. След като приключите с почистването, не забравяйте да изплакнете повърхностите добре с вода, за да отстраните всички следи от продукта.

4. Като препарат за блестящи подове и плочки
Разредете препарата във вода и чистете. Но трябва да знаете, че употребата му не се препоръчва за дървени подове или други повърхности, които могат да се увредят от амоняка.
Може да почистите плочките и фаянса в банята и кухнята.

5. За почистване на упорити замърсявания
• Отстраняване на петната от дрехите (с изключение на тези, направени от коприна и вълна). Помагат и за почистването на петната по килимите, стига килимът да не е вълнен.
• Почистване на детските играчки. Може да използвате този продукт, за да почистите детските играчки от бактериите.
• Почистване на градински мебели.
• Почистване на дъските за рязане. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X