Напишете дума/думи за търсене

4 последствия от травми от детството, които ни пречат да обичаме

Редица детски травми и загуби могат да бъдат в дъното на нашите страхове. Смъртта на родител. Развод. Болест на родител. Изоставяне. Липсата на грижи. Злоупотреба.

Когато си нямал на кого да разчиташ като дете, е разбираемо да имаш страхове като възрастен. Какви са последствията от нараняванията в детството, които ни пречат да обичаме?

1. Безразлични сте

Влюбването се равнява на опасност. Страхувате се от любовта. Защо? Защото всички, които са били важни за вас, са си тръгнали.
Така че сега си казвате, че нищо няма значение. Никой няма значение. Никой никога няма да има значение отново.
Създавате балон около себе си. Никой не може да влезе. Тогава някой прави, въпреки че викате: "Не влизайте!" И светва червена светлина.

2. Пренебрегвате всичките си чувства

Започвате да игнорирате чувствата си и се опитвате да ги държите затворени. Може да си кажете, че чувството на любов е просто още едно мимолетно усещане. Не го приемате сериозно.
Отблъскването на човека, който току-що влезе във вашето свещено пространство, е друга стратегия. Може би искате да го накарате да изчезне, преди да съществува риск да бъдете изоставени.
Вие сте в една голяма битка със себе си, страхувайки се от любов. Но може би може да пренебрегнете този конфликт, ако не дадете воля на чувствата си. Така че се преструвате, че изобщо не ви пука или не се нуждаете от никого.

3. „Нямам нужда от теб“

Не позволявате на никого да ви влиза под кожата.
Опитвате се да го спрете, но какво ще стане, ако някой все пак се намърда във вашия балон? Казвате си: "Не се приближавай твърде много. Не се отваряй пред другия. "

4. Игнорирате и повтаряте

Ако пренебрегнете чувствата си или миналото, ще го повторите във всичките си взаимоотношения. Защо?
Защото всички тези чувства и преживявания все още живеят вътре във вас, колкото и да се опитвате да ги изтласкате. Не може да се отървете от тях само защото се преструвате, че ги няма.

Но миналото е времева линия, в която сте хванати всеки ден. Любовта е истинска. Поне може да бъде, ако й позволите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X