Напишете дума/думи за търсене

Как да поръчате точния размер дамски сандали

Източник: Pixabay

Всички знаем, че при различните производители номерата на обувките може да се различават. Но дали има сигурен начин да разберете кой точно е вашият размер дамски сандали?

Ако обичате да пазарувайте онлайн, сигурно ви е трудно да прецените кой размер дамски сандали да поръчате, така че да паснат точно на краката ви и да са ви наистина удобни. И тъй като сме сигурни, че предпочитате да си купите подходящите сандали от първия път, ще ви разкрием няколко малки тайни за определянето на точния размер. Ето какво е нужно да направите:

Измерете правилно стъпалата си

Голяма част от онлайн магазините предлагат таблица, в която можете да видите на каква дължина на крака отговаря съответният размер дамски сандали. Това несъмнено е удобно, но знаете ли как да измерите правилно дължината на крака си? Ето какво трябва да направите:

Сложете на пода парче хартия, стъпете върху нея и очертайте с молив или химикалка стъпалото си. Важно е да държите писалката съвсем изправена през цялото време, защото, ако я наклоните под ъгъл, няма да получите правилен резултат. Измерете с линийка очертаното стъпало – разстоянието от края на петата до най-високата част на пръстите. След това направете същото и с другия крак. Понякога едното стъпало може да е по-голямо от другото и е добре да се съобразите с по-дългото, когато избирате номера на сандалите си.

Малки тайни при измерване на стъпалата

Когато измервате стъпалото, правете го на бос крак – така, както ще носите сандалите. Не правете измерването сутрин, защото резултатът няма да е съвсем точен. Най-добре е да го направите следобед или дори надвечер, когато краката ви са уморени и вероятно отекли. Така ще сте сигурни, че сандалите ще ви бъдат удобни по всяко време на деня и няма да ви създават проблеми след дълго носене.

Малката тайна при дамските сандали е, че преди да погледнете таблицата с номерата, трябва да добавите още половин сантиметър към отчетеното с линийката. Само така ще сте сигурни, че сандалите ще ви бъдат наистина удобни и по мярка.

Трябва ли дамските сандали да са по-големи

Може би сте чували, че е добре сандалите да са с малко по-голям размер от обувките ви. Дори и да ви звучи странно, това е самата истина. Причината за това е, че вместо да се опират в ръбовете на обувките, в този случай петите и пръстите ви са на открито. И ако затворената обувка може да пристегне крака, така че той да се чувства комфортно защитен, то при сандалите няма такава опция. Тук при всяка крачка стъпалото се разстила максимално върху подметката. Така че единственият начин да не стъпвате по настилката и да се предпазите от нараняване е да изберете сандали с половин или един номер по-големи от обичайните ви обувки.

Друг проблем може да се появи след дълго носене, когато краката ви вероятно ще са отекли. Тогава отново ще имате нужда от малко по-голям размер, за да не ви пристягат каишките и за да не се покажат пръстите извън подметката. Това е особено важно, когато избирате дамски сандали на висок ток или платформа, тъй като с тях краката, освен че по-лесно се приплъзват извън подметката, отичат и се уморяват още по-бързо.

X