Напишете дума/думи за търсене

4 признака, че детето е токсично

Токсичните деца имат разрушителен характер и са груби с родителите си и околните. Те обикновено имат проблеми с нрава, притежават лоши нагласи и показват пълно пренебрежение към всякакъв вид правила.
Как разпознавате токсично дете?
Може да бъде лесно да объркате признаците на токсични деца с тези на нормалните юноши, проявяващи подходящо за възрастта поведение, което може да бъде напълно естествено. Има обаче някои разлики между двете.

Кои са предупредителните признаци за токсично поведение на деца?

1. Предизвикателство към родителите
Когато детето ви започне да предизвиква вас или вашите решения и се опитва да ви въвлече във враждебна или агресивна „игра”, това може да бъде предупредителен знак за токсично дете. Ако откриете, че то винаги предизвиква или поставя под съмнение правилата ви, е повече от ясно, че имате проблем.

2. Нарушаване на правилата
Често тийнейджърите нарушават правилата, определени от родителите им или в училищата. Когато обаче това става все по-често и детето не показва признаци на разкаяние, това може да е признак на токсичност. То проявява пълно пренебрежение към наказанията и продължава да нарушава правилата като начин за предизвикване на родителите.

3. Заповеди и истерии
Когато едно дете започне да нарежда на единия или двамата родители и упражнява командаджийски наклоности спрямо прости дейности като определяне на времето за хранене, лягане или време пред монитора, това е сигнал за токсичност.

4. Липса на съпричастност и манипулация
Ако детето ви проявява капризни нагласи или се опитва да манипулира другите в своя полза, това може да бъде предупредителен знак за вас. Токсичните деца се опитват да манипулират емоционално и да изнудват околните, особено родителите си, за да придобият нещо, което желаят. Те показват пълна липса на съпричастност и се отдават на безскрупулни дейности. Липсата на съпричастност може да бъде предупредителен знак за токсичните деца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X