Напишете дума/думи за търсене

Съветите на милиардера Ричард Брансън, изпратил ги до себе си в четири писма

Брилянтният предприемач и милиардер Ричард Брансън праща писма до себе си, когато е на 10, 25, 50 и 65 години.

Брансън обича да преодолява препятствията. Ето защо през 2015 г., в чест на своя 65-и рожден ден, основателят на Virgin и гениален бизнесмен, обяви, че ще си постави 65 различни задачи и ще ги изпълни.
Четири от 65-те задачи включват писане на писма до неговата 10-годишна версия, 25-годишна, 50-годишна и 65-годишна.

Ето най добрите съвети, споделени от Брансън, в тези писма:

До 10-годишната си версия
В това писмо Брансън съветва младия Рики да цени духа на приключението и никога да не спира да мечтае. Той пише на 10-годишното си аз, че ще има трудности по пътя му, но това не бива да го възпира от мечтата му.

„Любовта към приключенията ще те направи любопитен, ще ти помогне открито да погледнеш света и да видиш възможности в него. Това ще те въвлече в лабиринта на живота, което ще докаже, че нищо не е невъзможно за теб. "
"Никога не спирай да мечтаеш и да твориш."
"Никога не позволявай на никого да попречи на твоята мечта."
„Ще се сблъскаш с много проблеми и често ще имаш чувството, че не се справяш. Не позволявай това да те спира и нека твоето неуморно въображение ти подскаже как да излезеш от трудна ситуация. "
„Ще правиш грешки - отново и отново. Но това не е причина да се откажеш, защото провалът е най-големият урок в живота и причина да се намери по-добър начин. "
"Не забравяй, че трябва да живееш в удоволствие."
„Колкото повече остаряваш, толкова по-ясно ще видиш, че трябва да правиш това, което обичаш, и да обичаш това, което правиш.”

Писмото на Ричард Брансън до себе си до 25-годишното си аз
В това писмо Брансън настоява 25-годишнана си версия да не напуска основаната от него компания Virgin. Той предупреждава, че не всичко ще върви гладко, но казва, че е необходимо да се съсредоточи върху целта - въпреки всички препятствия. Освен това той пише за важността да се учиш от собствените си грешки и да превръщаш всякакви трудности в нови възможности.

„Пред теб е път, пълен с неравности, дупки и разклонения. Ще има моменти, в които ще искаш да се откажеш от всичко, но това не е добре. Всеки проблем е източник на възможности и това възприятие ще ти позволи да постигнеш успех дори там, където не го очакваш."
„Но не всичко ще се получи и невинаги. Напротив, неуспехите ще се изливат един след друг. Но това е нормално, защото провалът е незаменим спътник на човек като цяло и на предприемач в частност."
"Стани, повтори това, което не работи, разбери къде е грешката и я поправи."
„Не се страхувай да поемаш рискове. Това, което ще бъде сбъркано с късмета, всъщност ще бъде плод на воля и точни изчисления."
"Не слушай скептици."
"Не се страхувай да делегирате отговорност."
"Способността да поемаш прецизно изчислени рискове и оптимизъм, ще те доведе до върха - както в живота, така и в бизнеса."

10-те принципа на Ричард Брансън, написани в писмото до 50-годишната му версия

В това писмо Брансън, наричан понякога „г-н Да“, поради склонността си почти автоматично да дава зелена светлина на добрите идеи, се съветва да мисли повече за приноса си към обществения живот и за подобряване на живота на хората около него.

"Не си правил бизнес за пари, а за да подобриш живота на хората."
„Заедно ние създаваме свят, в който бихме искали да живеем и ако правителствата, бизнеса и отделните хора се обединят за обща кауза, ние ще успеем.“
"Ако нямаш достатъчно мотивация, помислш за децата си."
„Страстният човек е щастлив човек. Бъдещето се нуждае от страстни, щастливи и уверени млади лидери, които са готови да променят установения ред и да защитават своите убеждения. "
"Животът е по-забавен, когато работиш със семейството и приятелите си."
"Ако продължаваш да виждаш възможности, където другите виждат проблеми, нищо няма да бъде невъзможно за теб и те очаква голямо бъдеще."
"Винаги помни за какво живееш."

Писмото на Ричард Брансън до себе си на 65-годишна възраст
В това писмо Брансън се обръща към себе си и казва, че сега е моментът да оцени живота. Той описва себе си като „отвратителен авантюрист, филантроп и проблемник“ и изразява убеждението си, че бизнесът може да бъде сила за добро в света.

"Да, днес човечеството е изправено пред много предизвикателства, но предприемаческият дух е силен и бизнесът работи усилено, за да създаде свят на просперитет за хората и нашата планета."
„Продължавай да се забавляваш, да рискуваш и да търсиш най-доброто в хората.“
„Продължавай да мечтаеш и да казваш „да “на твоине желания."
"Продължавай да гледаш на света с широко отворени очи, не губш ентусиазма си и вярвай, че заедно може да се справим с всякакви проблеми."
„Нека любовта към живота никога не те напуска. Винаги помни думите на Стив Джобс: „Тези луди хора, които вярват, че могат да променят света, в крайна сметка го променят“.
„И най-важното - потопи се в живота с главата си. Помага да се учим и да бъдем оптимисти за бъдещето. "
"Не спирай! Най-добрите ти години все още предстоят - така че бъди активен в тялото и ума и може би любовта ще продължи да живее в сърцето ти."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X