Напишете дума/думи за търсене

Историята на милиардера, който си нае Гришо

Токът спира и след 10-минутно лутане в тъмното набираш телефона на електроразпределителното дружество, за да потърсиш помощ. Любезен предварително записан глас те уверява, че обаждането ти е най-важното в целия свят, но "в момента всички оператори са заети". След това чакаш на телефона, докато яйцата в хладилника не се излюпят.

Има една мегакомпания, която действа по различен начин. На техните телефони се включва директно гласът на шефа, който без увъртания рецитира: "Здравейте, аз съм Ричард Брансън и съм собственик на компанията. В момента всички оператори са заети и това не е добре. Нека да направим така: ако след 18 секунди никой не ви отговори, ще получите отстъпка в размер на 450 паунда. Аз започвам обратно броене - 18, 17, 16, 15 ... " В този момент стискаш здраво слушалката и се молиш никой да не ти вдигне. Простичък, но ефектен номер за привличане на интереса на клиентите. Собственикът на конгломерата от компании "Върджин груп" Ричард Брансън има пълна торба с подобни хитри номерца, които го изведоха до върховете на световния бизнес. Към настоящия момент състоянието на 66-годишния англичанин се оценява на около 5 млрд. британски лири.

Огромното му състояние съвсем не е най-интересната подробност от автобиографията му. В света е пълно с богати старчета, които рядко се показват иззад тъмните стъкла на лимузините си. 66-годишният Брансън е съвсем друг случай.

Навремето в интервю той заяви, че едва ли ще измисли начин как да пренесе огромното си състояние в задгробния живот и затова е по-добре да си го харчи, докато може. Милиардерът изпълни повелята си и похарчи стотици милиони за най-различни удоволствия като това да лети с балон през океана или да има свой тим от "Формула 1". Тези дни името му отново влезе в световния обзор, след като започна организираният от него тенис турнир Necker Cup. Това съвсем не е стандартното състезание, което се провежда в центъра на големия град. Брансън събира топтенисисти и популярни аматьори на личния си остров Некер в Карибско море.

Целия текст четете в "168 часа"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X