Напишете дума/думи за търсене

Няколко страхотни цитати на Киану Рийвс

Тези цитати на Киану Рийвс не изглеждат като мисли на известна филмова звезда. За разлика от много други известни личности, този актьор се интересува от това, което се случва вътре в човешкото същество, а не от фасадата му.

Зад думите му усещаме човек, който поставя под въпрос както мислите си, така и преживяванията си. Самият той има доста противоречиво съществуване, при което най-големите му успехи се редуват с лични трагедии.
Това, което е толкова интересно в думите на Киану Рийвс, е простотата, с която той вижда живота. Освен това той се стреми да се задълбочи под повърхността.

"Понякога сме толкова увлечени в ежедневието си, че забравяме да отделим време, за да се насладим на красотата на живота."

Едно от най-добрите изказвания на Киану Рийвс е това:
„Изкуството е да се опитваш да намериш доброто в хората и да направиш света по-състрадателно място“. Това е един прекрасен цитат, защото се отнася до дълбокия смисъл на изкуството, което далеч надхвърля обикновената изложба. Всъщност истинският му смисъл е да преобрази както човека, така и света.

„Не искам да бъда част от свят, в който добротата е слабост“. В този случай той има предвид арогантността и грубостта, които преобладават в някои среди, където се смята, че да бъдеш унизителен е предимство.

„Аз съм възпитан да се отнасям към хората точно така, както бих искал да се отнасят към другите. Това се нарича уважение”.

Един от най-интересните факти за този актьор е, че той не е заслепен от светлините на прожектора или примамката на парите. Поради тази причина една от фразите на Киану Рийвс гласи: „Понякога простите неща са най-трудните за постигане“.
Той също така казва, че „Всяка борба в живота ти те е оформила в човека, който си днес. Бъдете благодарни за тежките времена, те могат само да ви направят по-силни." Рийвс вижда борбите като нещо, за което да бъде благодарен, от което да се учи. Те те правят по силен и по-мъдър.

Живей за мига
Киану Рийвс е претърпял смъртта на няколко близки за него хора и със сигурност е научил, че всяка минута е ценна. „Яж вкусна храна. Разходи се на слънце. Скочи в океана. Кажи истината, която носиш в сърцето си като скрито съкровище. Бъди глупав, бъди мил, бъди странен. Няма време за нищо друго...”.
Животът ни, какъвто го познаваме, има начало и край; следователно най-ценният ни ресурс е времето.

Любов към себе си
„Ако сте били брутално разбити, но все пак имате смелостта да бъдете нежни към другите живи същества, значи сте лош човек със сърце на ангел“. Тук той има предвид, че трудното преживяване може или да увреди сърцето ви, или да го издигне до огромна степен.

„Опитай се да сгрешиш от време на време, това ще помогне на егото ти“.
Напомня ни, че грешим и имаме граници. Ако пропуснем това, нашите грешки ни връщат в реалността. Поради тази причина те са страхотни откровения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X