Напишете дума/думи за търсене

Три съвета за намиране на партньор след 50-годишна възраст

Основната пречка за намиране на партньор след като сте чукнали половин век е страхът. Някои хора, въпреки че искат връзка, в крайна сметка я отхвърлят или саботират.
Предизвикателството или инициативата за намиране на партньор след 50-годишна възраст става все по-често срещано в последно време.

Въпреки това намирането на партньор след тази възраст със сигурност не е толкова лесно, колкото когато си на 20. Нито пък емоционалните връзки са същите като в младостта.

След като сте били „извън обращение“ или романтично неактивни за известно време, начините за намиране на партньор след 50-годишна възраст често не са твърде ясни. Първото нещо, разбира се, е наистина да искате да намерите половинка, а след това да осъзнаете, че е възможно.

Следните съвети може да ви помогнат.

„Ние започваме да обичаме не като намерим перфектния човек, а като се научим да виждаме перфектно несъвършен човек.
-Сам Кийн-

1. Потърсете другия
Ако искате да намерите партньор след 50-годишна възраст, трябва да потърсите такъв. Защото е малко вероятно някой да почука на вратата ви. Може да започнете, като изхвърлите от главата си тези дезактивиращи мантри като „невъзможно е на моята възраст“ или „Много съм стара, просто е нелепо“.

Никога не е твърде късно да промените психическата ригидност, която зрелостта често иска да ви наложи.

Трябва да си дадете възможност да се срещате и общувате с повече хора. Не забравяйте, че връзката е нещо, което изграждате. Интернет сайтовете за запознанства може да са добър вариант, но не забравяйте, че те също могат да бъдат опасни, насърчавайки изкусително поведение, което често изобщо няма да помогне.

2. Вие сте на 50 години
Ако искате да намерите партньор, когато сте на възраст над 50 години, трябва да сте сигурни, че се познавате наистина добре. Защото, ако не приемаш кой си и на колко години си, как може да очакваш някой друг да го направи?

Освен това трябва да прегърнете както силните, така и слабите страни, които сте открили за себе си в търсенето на партньор. Ако не го направите, просто ще изглеждате несигурни.

3. Направете собствения си живот по-интересен
Това е от съществено значение и важи за всички възрасти.
Ако искате връзката ви да успее, трябва да освободите място за новия си партньор в живота. Той трябва да се чувства желан. Защото, ако не се чувства достатъчно важен, най-вероятно ще си тръгне или ще се опита да изгради отношения от друг вид с вас.

Най-голямата трудност при намирането на партньор след 50-годишна възраст е да не си позволиш да го направиш.
Връзките при хора на средна възраст стават все по-чести.
За да се появи любовта, често просто трябва да й дадете възможност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X