Напишете дума/думи за търсене

Искате да сте щастливи и на 50? Правете това сега

Много от хората, достигайки 50-годишна възраст си признават, че са пропилели своите младини в неособено смислени и полезни дейности.

С напредването на възрастта хората осъзнават колко неща, които биха им били от полза в настоящето, са пропуснали да направят в минало.

За да не сте един ден като тях, може да се вслушате в съветите на преполовите век хора.

Започнете да спестявате пари

В разгара на 30-те си години средностатистическият човек има много по-голям и сигурен доход, от която й да е било друга възраст. Затова започнете да заделяте пари, които да използвате по-късно в живота си. Плюс това, изграждането на навик за спестяване от по-рано е признак, че ще го поддържате и занапред.

Поддържайте добри отношения с роднините

Дори ако имате много сложни взаимоотношения с тях, вие трябва да се постараете да ги заздравите. Семейните връзки са изключително важни. Рано или късно ще разберете, че вашето семейство е най-ценното нещо, което някога сте имали.

Събирайте спомени, а не вещи

Вие сте сборът от сумата на вашите преживявания. Не искате да се събудите, когато сте на 50 и да осъзнаете, че сте изгубили живота си в събиране на вещи и сте пълни с неосъществени спомени. За разлика от вещите спомените няма да се обезценят и не могат да бъдат изгорени.

Раздавайте се

Дайте на другите това, което искат и не очаквайте нищо в замяна. Едно сърце което се раздава, е много по-богато от това, което само взима.

Спортувайте

Поддържайки активен начин на живот след време, ще бъдете много по-здрави от останалите ви връстници. Следете теглото си и правете редовни физически упражнения. Грижете се тялото си, когато сте млади, и то ще ви се отблагодари на старини.

Преследвайте целите си

Искате ли да си купите къща? Да имате деца? Да напишете книга? Да създадете кариера? Да се научите да се готвите гурме ястия? Започнете още от днес, за да не съжалявате за пропилените години след време.

Наспете се

Създайте си навик за спане. Много възрастни хора се оплакват от невъзможността да се наспиват. Това в повечето случай се дължи на живота им като по-млади. Лягайте и ставайте в едно и същото време. Така организмът ви ще свикне с тези часове за сън. Този навик ще ви е много полезен на старини.

Погрижете се за зъбите си

Хората се стресират много повече от всякакъв вид здравословни проблеми, отколкото такива, свързани със зъбите им. Но ако не желаете на старини да страдате от болката, която причинява носенето на протези и да давате купища пари за зъболекар, то от по-ранна възраст започнете да обръщате внимание на вашите зъби.

Четете

Прочитайте най-малко 10 книги на година. Не забравяйте, че вашият мозък никога не спира да расте и може да продължавате да го обогатявате всеки ден. Това ще ви придаде увереност и самочувствие на старини.

Пътувайте

Пътуването ще ви се промени така, както нищо друго не може да го направи. Посещавайки различни места не само ще обогатите личната си култура и ще изживеете много приключения, но и ще ви помогне да не живеете в страх за останалата част от живота ви.

Водете си дневник

Вашите записки на любимите мигове ще ви забавляват в бъдещето. Запечатвайки на снимки най-хубавите си моменти, вие си гарантирате много усмивки след време. В днешните времена компютърът прави това архивиране много по-лесно.

Обърнете внимание на вашите приятели

Изберете хора, които ви карат да се чувствате добре. С които може да се забавлявате. Отделете си свободно време поне веднъж седмично, за да се

виждате с тях. След време добрите приятели ще ви бъдат от още по-голяма нужда.

Купете си собствена къща

Това, разбира се, не е толкова просто, но направете каквото можете, за да си гарантирате, че имате свое собствено място, където да се приберете в края на деня и да се отпуснете. Колкото по-рано си вземете жилище на изплащане, толкова по-голяма е вероятността да сте го изплатили, докато навършите 50. И след това спокойно да се наслаждавате на новия етап от живота ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X