Напишете дума/думи за търсене

Вашият партньор не иска да приеме децата ви. Какво може да направите?

Намирането на нов партньор след раздялата с бащата на децата ви, може да ви осигури лъч надежда.
Въпреки това той може бързо да бъде затъмнен, ако новата ви половинка не приема децата ви. Какво може да направите?
Ако се окажете в ситуация, в която чисто новият ви любим не приема потомците ви, вероятно ще изпитате противоречиви емоции.

По всяка вероятност ще почувствате, че не може да продължите връзката, въпреки че искате да опознаете още отсрещния.

Ще сте забелязали знаците. Вашият нов партньор игнорира децата ви и избягна да идва в дома ви, за да не се срещне с тях. Ако това все пак се случи, срещата обикновено е доста напрегната. Освен това той се разстройва, когато поставяте децата си на първо място. Въпреки че първоначално тези сигнали може да са незначителни, със сигурност ще започнете да ги забелязвате в някакъв момент.

Ако оставите подобна ситуация да продължи, без да я разрешите, това ще компрометира всички бъдещи планове, които имате с новия си партньор. Да не говорим за последствията за вашите деца, ако трябва да споделяте вниманието си с друг човек, който ги отхвърля и може би дори ще живее с тях в някакъв момент.

Ето защо е важно да се изяснят нещата. На първо място, за вашите деца. Второ, за вас и вашия партньор, за да може да настроите отношенията си към вида, който и двамата наистина искате. Ето някои стратегии за постигането му.

1. Говорете с партньора си
Ако той не е коментирал директно неудобството си по отношение на децата ви, поемете инициативата и започнете разговора. Възможно е неприятните му чувства да се дължат на това, че не познава много добре вашите деца или може би той се е сблъскалвал с конкретен неприятен момент с тях. Или те просто не фигурират в списъка му с приоритети.

Въпреки че е напълно приемливо някой да не харесва децата като явление или в този случай вашите деца, вашият партньор трябва да разбере, че да се откажете от тях не е опция.

2. Говорете с децата си
Това също е трудна ситуация за тях, особено ако са малки. След като са преминали през процеса на раздяба на родителите си и остават само с един от тях, появата на трето лице може да не благоприятства точно връзката им с тях.

Вашите деца също трябва да могат да изразяват себе си. Затова слушайте как се чувстват и предприемете стъпки, за да могат да се приспособят към новата ситуация с лекота.
Понякога вашите деца отхвърлят новия ви партньор. Това може да се дължи на факта, че вярват, че ако го приемат, се отказват от мечтата си родителите им да се съберат отново.

Ако са по-възрастни, можете да работите на по-сложно когнитивно ниво. Обяснете какво означава за вас да сте намерили някого специален. Въпреки това кажете ясно, че никога няма да ги пренебрегнете или да спрете да ги обичате. Всъщност вашето романтично щастие никога не трябва да засяга децата ви.


3. Вместо да прекратите връзката, опитайте се да я подобрите
Възможно е отхвърлянето на вашите деца от партньора ви да е резултат от страх и невежество. Или вашите деца и половинка просто са тръгнали с грешния крак. Ако забележите, че проблемът просто включва техните взаимодействия и не е нещо по-сериозно, може да опитате да създадете ситуации, в които и двете страни са в състояние да се отнасят един към друг по положителен начин.

4. Вземете решение
Ако вашите разговори или действия не работят, е време да вземете решение. Може да не е необходимо да се разделите с новия си партньор. Вероятно обаче ще трябва да преосмислите всички бъдещи планове, които имате с него.

В днешно време отношенията могат да бъдат изключително гъвкави. Следователно може да успеете да намерите средата, където да се насладите на времето, което прекарвате с половинката си, без да навредите на нито една от страните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X