Напишете дума/думи за търсене

Как да научим детето да уважава родителите

Днес е модерно да се казва, че децата трябва да бъдат независими, а не ограничени в своите стремежи и желания. Разрешени са много своеволия. Но правилно ли е? Чрез уважение към родителите и смирение на гордостта си човек постига уважение към самия себе си.

Когато едно дете се отнася към родителите неморално, не ги уважава, важно е да разберем защо това се случва.
По правило дете или „тъпче“ родителите си, искайки да се самоутвърди, или е безразлично към тях, тъй като това пречи на щастливия му живот.

Детето често се отнася към баща си и майка си неморално поради факта, че те несъзнателно му предават почитането на просперираща съдба.
Представете си, че докато наследникът на тези родители расте, майката е била постоянно потисната, че съдбата й е изпратила такъв лош съпруг. И детето я мрази и презира. Защо? Тя е била недоволна от мъжа си и живота си, а преди него е имала обещаваща съдба, имала е гордост. При детето тази гордост вече се обръща към майката.

Родителите не виждат как превръщат децата в свои антиподи. Всъщност те са тяхното продължение.

Друг вариант. "Позволявам всичко на детето си."
Но за да отгледа нормално дете, родителят не трябва да прави това.
Когато даваме всичко на детето, това го прави егоист и след време се оплакваме от наследниците си защо са станали такива и са ни обърнали гръб. Добре е, ако възрастните разбират, че е важно да научат детето да уважава родителите.

Смиреността на гордостта на човек се проявява чрез уважение към родителите. Когато не научим децата си да ни уважават, това ще се отрази пагубно дори върху жизнеността им, защото те ще са обладани от гордост.

За да не се отвърне детето от вас, важно е да го научите да обича родителя, да се жертва, да се подчинява, да се грижи. Детето трябва да разбере, че е важно да спре да тропа с крак за всяко свое желание и да следва напътствията на родителите. Това е умиротворението на гордостта.

Победата над гордостта от детството се случва чрез уважение и послушание към родителите. Това са уменията за преодоляване на основната ни беда като общество. Ако възпитаме система на подчинение и грижа у дете, то той уважава родителите си и всички около себе си.

Принципи за отглеждане на щастливо дете 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X