Напишете дума/думи за търсене

Как да създадем уют в квартирата?

За много хора животът под наем представлява пречка за декориране. Въпреки това, независимо колко дълго ще живеете в даденото жилище и стига да имате разрешението на наемодателя, си струва да го персонализирате.

Стените на вашите мечти

Да, вярно е, че говорим за чужда собственост, но докато живеете там, не си отказвайте възможността да имате това, за което винаги сте мечтали. Ако имате разрешение да декорирате, започнете с цвета на стените.

Тъмните цветове може да не работят винаги в малко пространство и грешните цветове на стените могат да накарат апартамента да се усеща студен, тъмен и потискащ. Докато светлината, ярките цветове и пастелите осигуряват светлина, топлина и визуална амплитуда. Изберете цвят от тази гама и го използвайте, за да преобразите вашия апартамент под наем.

Не забравяйте, че може да приложите иновативни идеи като създаване на контрастна стена в банята, хола или спалнята. Това ще добави динамика към апартамента.

Изберете правилните завеси
Тези аксесоари могат да позволят естествената светлина да навлиза от всички ъгли или да я предотвратят. Какво предпочитате? Ако вече монтираните завеси са твърде тъмни, позволете си да се насладите на предимствата на естественото осветление.

Ако сте загрижени за неприкосновеността на личния живот през нощта, купете двойни завеси. През деня може да отворите тежкия плат и да позволите на слънчевите лъчи да влязат, а през нощта спуснете тази част, за да избегнете погледите отвън.

Не забравяйте, че цветът на завесите, които сте избрали, трябва да съответства на стените и аксесоарите в стаята. Въпреки че не е задължително те да са от един и същи цвят, просто играйте с тонове и контрасти.


Добавете малко зеленина
Зелено, благословено зелено! Стайните растения са прекрасен декоративен елемент и придават свежест и жизненост на домовете.
Ако харесвате растения, използвайте възможността да поставите някои в апартамента. Вариантите са много, вариращи от използването на сукуленти и кактуси до големи тропически растения.

В допълнение към интериора растенията помагат за пречистване на въздуха в дома и много от тях абсорбират влагата.

Какво да направите, ако подовата настилка не ви харесва?

Когато става въпрос за апартамент под наем, смяната на пода обикновено не е най-добрата идея, защото е скъп ремонт. Въпреки това може да използвате килими, за да придадете на жилището тона и текстурата, които търсите.

Един от най-драстичните варианти е използването на килими, които покриват изцяло пода. Друг много по-евтин вариант са кръглите или квадратни килими. Последните са идеални за добавяне на цвят, текстура и разделяне на пространства. Освен това те правят всяка стая да изглежда по-топла.

Мебелите са много важни
Мебелите определят вашия стил. Така че, когато става въпрос за декориране на вашия апартамент под наем, позволете си лукса да закупите масата за трапезария, дивана или помощните масички, които отговарят на вашите вкусове.

Разбира се, ако планирате да вземете обзавеждането си със себе си, когато евентуално се преместите, помислете за придобиване на леки и адаптивни мебели, които са лесни за настаняване в домове с различни стилове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X