Напишете дума/думи за търсене

Съвети за осветление на кухнята

С новата концепция за хоум офис някои хора дори извършват академични и работни дейности директно от кухнята. Ето защо доброто осветление е от съществено значение, в противен случай, колкото и адекватно да са обзаведени, кухните няма да бъдат напълно функционални.

Също така трябва да имате предвид, че в тази стая работите с опасни предмети като ножове.

Затова е наистина е важно да имате добър обхват на зрението.

Първият от нашите съвети за осветяване на вашата кухня е свързан с избора на източник на светлина.

• Естествена светлина: идеално е да имате добра вентилация и естествено осветление във вашата кухня. Това са два проблема, които се решават чрез един или няколко прозореца.
• Общо осветление: то равномерно осветява цялата кухня и може да се постигне чрез лампи или осветителни тела, инсталирани в различни зони.
• Прожектори: използвайте ги в определени зони, за да подобрите общото осветление. Може да ги поставите под шкафове и да осветявате зони като котлона, мивката, бара или острова.

Ярка светлина
Ярката светлина е специална и работи добре в почти всяка стая в дома. Въпреки това в кухнята трябва да ограничите използването й. Поставете ярка светлина върху масата за хранене или я използвайте в декоративна лампа. Използвайте бяла светлина, защото тя осветява това, което правите, и помага да не натоварвате очите си.

Бялата или студената светлина ви позволява да наблюдавате по-добре цветовете и ще ви държи нащрек. Това гарантира, че е по-лесно да останете в безопасност, когато боравите с кухненски прибори като ножове.


Бъдете креативни

Друг съвет, който можете да следвате, за да осветите кухнята си и да й придадете различен декоративен щрих, е свързан с използването на нетрадиционното.
• Вградени светлини: те се адаптират към всякакъв тип кухня, независимо от нейния декоративен стил, въпреки че се вписват перфектно в модерните пространства.
• Стенни или релсови светлини: идеални за случаите, когато таванът не позволява вградени осветителни тела.
• Висящи лампи: те добавят нотка на елегантност и уникална индивидуалност. Обикновено се използват на маси за хранене, барове или острови, защото идеята е да ги покажат в цялата им прелест.
• Стенни аплици: много полезни, когато в кухнята няма шкафове с работно осветление. Те са монтирани на стената, малки са, елегантни и много стилни.
• Осветителни тела в первазите: възползвайте се от пространствата в пода или тавана, за да инсталирате LED светлини и да добавите елегантност към вашата кухня.
• Абсорбатор със светлина: абсорбаторът на аспиратора предлага възможност за добавяне на работна светлина и създаване на по-добър обхват на видимост при приготвяне на храна.
• LED светлини в чекмеджетата: може би изглежда екстремно, но е чудесно да имате светлина между чекмеджетата и винаги да намирате това, което търсите.

Изберете нискоенергийни крушки
LED светлините или крушките с ниска консумация на енергия създават приблизително 75 процента спестяване по отношение на халогенните и флуоресцентните системи.

Към намаляването на консумацията на енергия и разходите за фактуриране тези видове крушки имат доста дълъг експлоатационен живот, въпреки че по принцип те са по-скъпи за закупуване от традиционните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X