Напишете дума/думи за търсене

Модните находки на Силвия Петкова

Ако гардеробът на актрисата Силвия Петкова, която познавате чудесно както от малкия и големия екран, така и от театралната сцена, можеше да говори, щеше да каже: „Дайте ми още кецове, тишърти и суичъри!“. Когато става дума за личния й стил, актрисата винаги е предпочитала удобствотото и лекотата. В последните месеци тя се опитва да натисне спирачката на свърхконсумацията и да пазарува с грижа за природата, която истински обича, а най-големите й модни находки си остават тези секънд хенд. Побързахме да разберем защо харесва шопинга втора ръка и какво прави с дрехите, които вече не носи.

- Силвия, какво се случва с гардероба ти през пролетта, как се променя?

- Гардеробът ми с годините не се променя, знам ли и аз - за добро ли, за зло ли?

Аз съм човек, който доста страда от нововъведенията в модата. В последно време нито една нова колекция не е моята. Обичам семпли, класически кройки. Дай ми един чифт Levi’s и ме виж как вия от радост срещу Луната! Харесвам ежедневни и удобни дрехи, леки, шарени, нежни. Предпочитам естествени материи - лен, коприна, кашмир.

- Кои са трите дрехи и аксесоари, които те описват най-добре?

- Широки дънки; груби обувки, кубинки и кецове; бижута от сребро и естествени материали.  

- В последните години купуваме все повече нови дрехи, а ги носим все по-кратко. Какво мислиш за свръхконсумацията?

- Не мога да съдя хората, които имат тази потребност. Самата аз имам дни, в които искам веднага, на секундата, да отида в мола и да изхарча колкото пари имам! Винаги купувам едно и също - суичъри, тениски, дънки и кецове, и то все два размера по-големи от моя! Разбирам, че е абсурдно. При мен обаче тази лудост се случва все по-рядко. В последните години успях да се превъзпитам и вече не пазарувам толкова импулсивно. Все повече се замислям за повторното използване, за рециклирането...

- Знам, че обичаш да пазаруваш секънд хенд. Кои са любимите ти места за шопинг втора ръка?

- От край време моите най-големи модни находки са секънд хенд! Имам си три-четири такива любими магазинчета из центъра на София. Любимо ми е да пазарувам от Варна и Пловдив. Уникални неща има там! Напоследък се доверявам все повече и на онлайн шопинга, а най-много пазарувам от Remix. От тях имам и по-женствени неща, не само дънки и тениски (смее се).   

photocredit: remixshop.com
photocredit: remixshop.com

- Какви са твоите трикове, когато пазаруваш секънд хенд? 

- Пазаруването в реални магазини ми отнема много време. Вече нямам време, а и нерви, да „ровя“, както преди. Онлайн с Remix е много по-бързо и лесно, просто прилагам различни филтри - сезон, размер, цвят, материя, състояние... Набелязвам си находки, запазвам ги в „любими“ и дебна падащите цени. Приятно ми е да си купя нещо хубаво и качествено, да му дам нов живот.

- А какво правиш с новите и добре запазени дрехи, които вече не носиш? 

- Отделила съм дрехи в много добро състояние, които вече няма да нося, за да ги продам на Remix. Отскоро използвам една тяхна услуга, която много ме впечатли - първо проверявам в сайта каква цена мога да получа за дрехите и аксесоарите, с които искам да се разделя, после ги изпращам до магазина и веднага вземам сумата за одобрените от тях. Така освобождавам място и в гардероба си, и в душата си, и успявам да зарадвам някого с нови находки.

  • Ключови думи:
X