Напишете дума/думи за търсене

4 причини връзката да е в постоянна криза

Връзката ви в постоянна криза ли е? Един спор непременно води до друг?
Ако е така, време е да се запитате какво правите, за да го поправите, и да помислите дали не сте се насочили в грешна посока, опитвайки се да разрешите кризата в отношенията си.
По-голямата част от причините, поради които връзката ви е в постоянно състояние на криза, обикновено произтичат от вярвания, които са дълбоко вкоренени в обществото.

1. „Не се притеснявай, ще го променя“
Тази фраза звучи ли ви познато? Една от основните причини  връзката да се обърка е, че единият участник смята, че може да промените другия човек, след като вече са заедно.
Това е сериозна грешка, която често се прави несъзнателно. По време на фазата на увлечение е лесно да се повярва, че всичко наистина е възможно.

Половинката ви пуши и това не ви харесва? Няма страшно, ще го откажете от този навик, щом нещата помежду ми станат по-сериозни…

Всичко това не е много реалистично. Хората обикновено не се променят. И обикновено не може да ги промените.
Не може да влезете във връзка с желание да промените човека до вас. Трябва да го приемете такъв, какъвто е.

2. „Без теб аз съм нищо“
Друга причина, поради която връзката ви може да е в постоянно състояние на криза, е пълната зависимост от партньора ви.
Обществото, в което живеем, отдава изключително голямо значение на взаимоотношенията. Още по-лошо е, че внушенията за приказна любов, които виждаме във филмите, все още преобладават в нагласите за реалността.

Всичко това допринася за страха ни да бъдем сами, а каква по-добра среда, в която емоционалната зависимост може да намери идеалното място за размножаване.

Знаете ли, че несигурността може да бъде един от факторите зад постоянната ви криза в отношенията? Спрете да бъдете емоционално зависими един от друг и нещата ще бъдат много по-лесни.

Не може да оставите щастието ви да зависи от това да имате някого до вас. Ако ви остави, наистина ли ще бъдете нищо?


3. „Вината си е твоя и ти го знаеш!“
Може да почувствате, че поемането на отговорност за грешките, които правите, е нещо ужасно. Когато нещо се случи във вашата връзка, склонността да избягвате вината може да бъде толкова силна, че сте склонни да я прехвърляте върху другия.
Без съмнение това може да породи безброй спорове между вас двамата. Винаги искате да сте прави!

Връзката предполага да си част от отбор, а това означава да няма автоголове.
Опитайте се да го обсъдите, бъдете съпричастни един с друг, изслушайте различна гледна точка и правете всичко това по спокоен начин.

4. Вече не правите секс, както преди
Без съмнение това е един от най-големите страхове на една двойка: сексуалното влечение да намалява.
Липсата на сексуално желание може да създаде криза в една връзка. Нормално е сексуалният ви живот да се успокои малко, когато сте с партньор от няколко години. Отговорностите и други задължения могат да ви отнемат много от времето, което бихте прекарали между чаршафите.

Една връзка преминава през промени. Никога няма да бъде същото, както е било по време на фазата на увлечение. Най-вече защото вашата млада любов се трансформира в зряла.

И накрая, важното е да идентифицирате проблема и да го разрешите по възможно най-добрия начин. Много кризи във взаимоотношенията имат решение, стига и двамата да го търсите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X