Напишете дума/думи за търсене

Как да накараме тялото да "работи по ноти"

Всичко е в баланса! Навсякъде, във всичко – в природата, в отношенията, дори и процесите и системите в нашето тяло трябва да са балансирани. Има една лесна и приятна система от приложения на етеричните масла, която е свързана със създаването на така желаната хармония в тялото – "Симфония на клетките".

Symphony of the Cells™ използва холистичен подход към здравето и помага с лесни за изпълнение стъпки да полагаме правилна грижа за телата ни. Методът включва разнообразие от специални комбинации на етерични масла, които са насочени към различни системи в тялото и свързани с тях състояния. Защо симфония? Никоя симфония не би звучала добре, ако нотичките в нея, паузите, тактовете не се разбират помежду си. Същото е и с тялото – всички клетки, системи, процеси трябва да са хармонизирани, балансирани или, просто казано, „да работят по ноти“.

Системата е създадена от Бойд Труман, който има опит над 27 години в използването на етерични масла в подкрепа на здравето. Вследствие на своя опит разработва система от протоколи за приложение на определени комбинации етерични масла върху гръбначния стълб и стъпалата, където има голям обем нервни окончания. Техниката е безопасна както за възрастни, така и за деца.

Понякога се бърка, че тази техника е масажна, което не е вярно. Тя се състои от вдишване и прилагане на етерични масла чрез леки, кръгообразни движения по протежение на гръбначния стълб, по врата, раменете, областта на черния дроб или сърцето и погалване на стъпалата, за да се нанесе масло и там. Всеки т.нар. протокол включва използването на до 10 чисти етерични масла и едно базово масло, нанесени в определена поредност, и подпомага определени системи в човешкото тяло. Ако бройката ви стряска, има базисен протокол, който е само с три масла, които са и едни от най-универсалните – тамян, чаено дърво и мента. Той се използва например при проблеми в храносмилателната система, имунната и дихателната.

Самата система е много елементарна и визуално чрез графичен символ представя всяко едно масло къде се прилага. Дори и протоколите с максималния брой масла могат да бъдат изпълнени за около 20 минути. Толкова сме отвикнали да отделяме малко минутки само за себе си, че ако си позволите тази симфония, тялото ви ще е благодарно. Просто помолете близък човек да следва стъпките – 1, 2, 3, и заспивате от удоволствие. И освен че ще усетите спокойствие и балансиране на емоциите си, това ще ви донесе и здравословен ефект.

Разбира се, много е важно маслата, които използвате, да бъдат чисти и да сте сигурни в техния състав. Кожата е най-големият орган в нашето тяло, през нея преминават всички субстанции и съставки на нещата, които прилагаме върху нея. Ето защо качествата на маслата, които използвате за топикално приложение, трябва да отговарят на определено качество, защото през кожата те навлизат в нашите тъкани и в кръвообращението, а от там и до всяка част на тялото.

Симфонията на клетките е патентована от нейния създател и не е публично достъпна. Но ако имате интерес и искате да научите повече за системата на Бойд Труман, а и за етеричните масла и тяхното приложение изобщо, може да посетите някоя от групите във Facebook, в които специалисти и ползващи етерични масла споделят своя опит. Нашият екип се доверява изцяло на професионалистите в групата "Етерични масла - здраве, хармония, баланс". Напълно безплатно ще получите съвет за всяко здравословно и козметично състояние, което ви вълнува.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X